Formula 1 şi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) au făcut modificări în programul Marelui Premiu Emilia Romagna de la Imola

Formula 1 şi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) au făcut modificări în programul Marelui Premiu Emilia Romagna de la Imola ”în semn de respect pentru slujba de înmormântare a prinţului Philip”, scrie DPA, preluat de Agerpres.

”Ca un semn de respect pentru înmormântarea regală, calificările vor fi decalate pentru a nu se suprapune cu momentul serviciului religios”, se arată într-un comunicat al F1.

Astfel, sesiunea de calificare de sâmbătă va avea loc între orele 14,00-15,00, vineri prima sesiune de antrenamente libere se va muta de la 11,00 AM la 12,00, iar a doua sesiune de la 14,30 la 15,30. Startul cursei rămâne duminică la ora 15,00. Înaintea începerii calificărilor se va ţine un moment de reculegere.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, care a murit vinerea trecută la vârsta de 99 de ani, vor avea loc pe 17 aprilie, la Capela St. George, la Castelul Windsor, la ora locală 15:00. Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat. La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George.

Prinţul Philip şi regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii au fost căsătoriţi timp de 73 de ani.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!