Naționalism extremismul atacă România!

”Viata este o indelunga lectie de umilinta.” (James Matthew Barrie)

Chiar dacă politicienii actuali, de la putere sau opoziție, evită să-și încordeze muschii militari atrofiați, fapt normal și de înțeles când armata ta e mica ca a unui stat bananier, 75% dintre militari sunt obezi sau cirotici iar aviația ta nu ar face față nici agresiunii albaneze, se pune întrebarea firească dacă România este sau nu o țintă pentru agresiunea militaristă rusească sau poate doar un coridor de tranzit?

Nu cred că ar trebui să ne facem griji, jumatate din generalii în funcție fiind rusofili, un sfert cadavre ambulante iar restul incompetenți, neînțelegând nimic din ce se preda la cursurile NATO organizate pe diurne jenante. Dacă mai adaugăm și faptul cu 80% din populația de peste 50 de ani a învățat rusa la școală iar tinerii sunt plecați din țară, putem fi convinși ca în cele două zile necesare blindatelor T-90 „Breakthrough” și Terminator să parcurgă drumurile județene, tanchiștii vor fi întâmpinați de simpatizanții AUR și primarii oportuniști…cu pâine și sare.

În loc să acționeze pornind de la situația pandemică care se accentueaza, malaxoarele de fake-news aruncând pe piață dezinformări proporționale cu sponsorizarea achitată, membrii coaliției au timp de povești și negocieri sterile, valorificate prin materiale ditirambice de promovare pe social media. În acest context de păruiala fanariotă, acumulează rating zlătarii cu apucături legionare, punctând în media prin evenimente ce sporesc celebritatea partidului alchimist. Astfel a fost posibil ca o nulitate zgomotoasă ca George Simion să intre în galeria marilor personalități politice care au făcut cunoștință cu spiritul civic carpato-dunărean, încasând în botnița parlamentară o doză de cerneală prezidențială marca Lamy spre deosebire de ilustrul prezident Emil Constantinescu, beneficiarul unui jet Pelican de austeritate.

Uneori am senzația că statul român se compoprtă asemenea unui pacient aflat într-o convalescență post-Covid, incapabil să înțeleagă că la vremuri dificile trebuie competență, curaj dar mai ales determinare. Discursul actual promovat de AUR și Călin Georgescu nu face decât să alimenteze iredentismul, naționalism-extremismul și nesupunerea civică, retorică care face adepți într-o țară în care patriarhul BOR are salar de prim ministru iar episcopii îl înjură pe Cuza Vodă pentru secularizarea averilor mănăstirești, robotite de rumâni, șerbi, vecini și de robii țigani.

Cum nu vii tu Cuza Doamne…dacă se poate fără Maria Obrenovici, că-ți găsim noi ceva demoazelă tunată și siliconată la Marriott …

Din ziua in care vei incepe sa intelegi ca nu Dumnezeu, ci oamenii sunt raspunzatori de aproape toate nenorocirile vietii, nu te vei mai resemna. (Andre Gide)

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!