Revelionul după 15 ani de neputință!

"Oamenii sunt îngrijoraţi de ce mănâncă între Crăciun şi Anul nou! Ceea ce ar trebui să îi îngrijoreze cu adevărat este ce mănâncă între Anul Nou şi Crăciun." (Anonim)

1 ianuarie 2022. La miezul nopții, pe lângă petardele interzise la comercializare, dar care sparg liniștea nopții autoritățile locale au dat startul la risipirea și transformarea în fum a bugetelor comunitare sărace, prin focuri de artificii opulente care insultă bunul simț și așteptările cetățenilor cu veceurile încă în fundul curții.

După moda zilelor comunității, o altă sursă de risipire a taxelor și impozitelor căci…nu-i așa… orice sat, comună sau oraș trebuie să aibă o zi a localității cu defilări, spectacole de prost gust și mititei la grătar, noul trend presupune iluminarea de sărbători a ulițelor și străzilor sparte și mai ales focul de artificii de la cumpăna anilor, spectacol cât mai opulent, scump și lipsit de sens în comunitățile fără apă curentă, canalizare, gaz și străzi neasfaltate.

Cu ochii în telefonul mobil căci cererea de like-uri este explozivă, gopodinele rămase la cratiță visează la petreceri mirifice în Dubai sau Egipt, sejururi costisitoare și accesibile doar bugetarilor de lux, politicienilor corupți, patronilor plătitori de salarii minime pe economie, evazioniștilor și interlopilor. Adică ”patrioților” neamului cărora le ”pute” în țara adusă aproape la sapă de lemn, Valea Prahovei nefiind Cortina d’Ampezzo, Băile Felix nu sunt Gainsboroug Bath sau Terre Blanche iar pensiunile din Maramureș nu suportă comparație cu cele din Innsbruck sau Chamonix.

Românul obișnuit, cu ipotecă, soacră, copii și nevastă casnică s-a mai împrumutat odată de la neamuri , Provident sau RoCredit, efort financiar pe care l-a regretat de a doua zi. Căci…Revelionul este doar un moft al snobilor cărora nu le mai ajunge piftia, ceafa de porc și sarmaua tradițională, aspirând la o porție de Baba Ghanoush ca aperitiv, friptura din carne de vită Wagyu sau Angus, salata Tsarsky și tort mille feuille. În plus, trebuie plimbate nevestele trofeu, amantele recent tunate sau, în cel mai rău caz, balabusta obeză și incultă, dacă nu ai reușit să evadezi din sânul familiei zgomotoase, mediocre și fără ștaif.

La 15 ani de la accederea in ”nobila” familie europeană, au prosperat doar 7,19% dintre romani, majoritatea din fauna deja menționată, personaje care au schimbat costumele de la Unirea cu produsele Hugo Boss, Tom Taylor sau creații ale ”pidosnicilor” locali cu fițe faraonice în cap. Asta în timp ce peste 92% dintre noi ne-am cârpit la cur costumele preistorice cu revere late și am întors pe dos rochiile Moda Lux cu gândul la triplarea prețului poliței RCA, a kilowatului și metrului cub de apă și gaz. Săraca nație bogată s-a fofilat prin vecini ori restaurante și cluburi cu patroni propriți de pilele avute la Poliție, DSV și Primărie, cu muzică live de mahala, DJ fițoși cu pantaloni pinguin și diuzeze răgușite și siliconate.

Mahmur și obosit, poporul s-a trezit furios pe gunoierii care trânteau tomberoanele (evident nu în Baia Mare), pe ambulanțele trecând cu sirenele urlând, pe urătorii nedoriți cu măști, trompete și dobe dar mai ales pe propria-i neputința de a schimba ceva în noul an. Suntem tot țară de frontieră cu vamă între noi și restul Europei, folosim tot leul reconvertit în oaie bleagă și cerșim vize pe la ambasade pentru a emigra spre….nicăieri.

Dar oare cine este de vina? Politicianul pe care l-am trimis să ne reprezinte sau noi care am avut de ales între un curcan prost și fudul și un bou fără snagă și caracter?! Cu mici excepții…

Când te-a înşelat cineva odată, e de vină el; când te-a înşelat a doua oară, eşti de vină tu.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!