Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: ”Includerea auditorilor, consilierilor juridici din inspectoratele școlare județene în categoria personalului didactic auxiliar reprezintă o necesitate” - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator: ”Includerea auditorilor, consilierilor juridici din inspectoratele școlare județene în categoria personalului didactic auxiliar reprezintă o necesitate”

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a dat aviz favorabil propunerii legislavite pentru completarea art. 249 din Legea educației naționale, care are ca obiect tratarea în mod egal, din punct de vedere al salarizării, a angajaților din sistemul de învățământ.

Demnitarul consideră că trebuie incluși în categoria personalului didactic auxiliar și auditorii, consilierii juridici, consilierii, experții și a referenții din inspectoratele școlare județene  deoarece sunt la același nivel de studii precum cadrele didactice care se află în acest moment în sistem.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”Am votat propunerea legislavită inițiată de parlamentarii Partidului Național Liberal, pentru completarea art. 249 din Legea educației naționale, care are ca obiect tratarea în mod egal, din punct de vedere al salarizării, a profesioniștilor care activează în sistemul de învățământ. Includerea auditorilor, consilierilor juridici, consilierilor, experților și a referenților din inspectoratele școlare județene în categoria personalului didactic auxiliar reprezintă o necesitate, aceștia având același nivel de studii precum cadrele didactice care se află în acest moment în sistem. Vreau să-i mulțumesc doamnei Inspector Școlar General Anca Hendea pentru implicare directă în procesul de soluționare a acestei probleme prezente în sistemul de învățământ. Colaborarea între profesioniști și membrii parlamentului este necesară pentru rezolvarea situațiilor de acest tip. E important să eliminăm discriminările și să asigurăm tuturor celor care lucrează în domeniul educației o salarizare pe măsură studiilor și activității depuse. Legea votată astăzi este un pas înainte în această direcție și ma bucur că a trecut astăzi de votul Senatului.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!