Fotbal: CS Minaur a semnat un angajament în cadrul proiectului Mediu sigur pentru copii în sport - Ziarul de Maramures

Breaking News

Fotbal: CS Minaur a semnat un angajament în cadrul proiectului Mediu sigur pentru copii în sport

Luna septembrie a adus o premieră în mediul sportiv din România, când 20 de cluburi sportive au semnat un angajament public conform căruia vor lua măsuri specifice suplimentare pentru a proteja toți copiii care se antrenează și fac sport, scrie minaur.ro.

Terre des hommes România, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Federația Română de Fotbal, Federația Română de Gimnastică și împreună cu specialiști în protecția copilului au dezvoltat aceste proceduri de siguranță și protecție a copilului în cadrul proiectului european „Mediu Sigur pentru copii în sport”.

Primele cluburi sportive din România care și-au luat acest angajament oficial și cărora li s-a oferit un certificat de siguranță sunt: Liceul cu program sportiv – Deva, ACS Allmotion – Cluj, Club Sportiv Minaur Baia Mare, Asociația Municipală Pentru Sport – București, Asociația Municipală pentru Sport – Ilfov, Club Sportiv Educațional Olimpic Triumf, Academia de Handbal Dinamo, CSȘ 2 București, CSȘ 6 București, ACS Academia de Fotbal Luceafărul Cluj Napoca, Luceafărul Fotbal Star – Cluj Antrenor, CS Luceafărul Cluj Napoca, CS Școlar Gloria Arad , CSM Reșița, CSM Timișoara, Asociația Județeana de Gimnastică Timișoara, Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara, Radaway Cluj, ACS Dream team, CSȘ Reșița.

Gala „Mediu Sigur pentru copii în sport” a sărbătorit acest eveniment la București, în Grădina Palatului Bragadiru, unde a avut loc o premieră dublă: Lansarea acestei certificări pentru cluburile sportive care protejează cel mai bine copiii.

Ceremonia de premiere – „Deveniți creatorul logo-ului Siguranța copiilor în sport!”

La eveniment au participat peste 50 de copii și zeci de reprezentanți ai cluburilor sportive din țară și din București. Partenerii proiectului au fost reprezentați de Adina Codreț, Consilier Superior la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Carmencita Constantin, Președintele Federației Române de Gimnastică, Diana Pirciu, Manager Educație în cadrul FR de Fotbal, și Laura Sava-Ghica, director adjunct Terre des hommes România.

„Mediu Sigur pentru copii în sport” (Keeping Children Safe in Sports) este un proiect cofinanțat de Programul Uniunii Europene pentru Drepturi, Egalitate și Cetățenie (REC 2014-2020) și coordonat de Fundația Terre des hommes România, în parteneriat cu Terre des hommes Grecia (Hellas) și Terre des hommes Ungaria.

Foto-CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!