ADI Deșeuri MM: Logica în colectare începe din selectare. Nerespectarea separării la sursă a deșeurilor, se sancționează - Ziarul de Maramures

ADI Deșeuri MM: Logica în colectare începe din selectare. Nerespectarea separării la sursă a deșeurilor, se sancționează

Atingerea unui grad de conformitatea a deșeului rezidual reprezintă, în continuare, o problemă nerezolvată în totalitate. Am constatat-o și ieri, în urma acțiunii de monitorizare a zonelor 8 și 9, așa cum sunt ele nominalizate în calendarele de colectare distribuite în zona de case a Municipiului Baia Mare. Scopul demersului nostru este de a crește gradul de colectare selectivă și de a scădea cantitățile de deșeu rezidual care se duc la depozitare, spune Romeo Dobocan, dir. ex. ADI Deșeuri Maramureș.

Pentru a fi conform, în deșeul rezidual ❗NU TREBUIE să se regăsească: PET-uri sau alte plastice, caserole, doze de bere sau suc, folie curată, tuburi de spray, ambalaje de la parfum, diverse ambalaje de hârtie sau carton, maculatură, ambalaje tetra pak pentru lapte sau suc, sticle, borcane, etc. Orice deșeu de acest tip strecurat în deseul rezidual înseamnă mai mulți bani care se duc din buzunarul nostru către firma de salubrizare.

Ieri, Poliția Locală a aplicat câteva zeci de sancțiuni pentru nerespectarea separării la sursă a deșeurilor, conform prevederilor art 30 din Legea 101/2006. Recipienții al căror conținut a fost neconform au rămas neridicați.

📢Este foarte important ca în ziua de colectare, în zona de case, să fie scos la poartă doar tipul de deșeu care este programat, conform calendarului, pentru ridicare.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor intra la monitorizare următoarele străzi:

❗ZONA 1: Aleea Toamnei, Alunului, Aurel Vlaicu, Azaleelor, Berariei, Traian Biltiu Dancus, Borzas, Brânduselor, Cameliei, Corcodusului, Craciunitei, Dura, Freziei, Frumuseaua, Maciesului ,Margaretei, Mimozei, Nucului(Miron Costin dreapta-pina la depozitul Rustic), Panselutei, Papadiei, Petuniei, Pictor Bella Josef, Pictor Lidia Agricola, Plevnei, Prunului, Salciei zona 1, Sculptor Vida Gheza, Ulmului, Valea Borcutului, Victoriei (între Vivo si Dura.
❗ZONA 13: Aleea Plaiului, Aleea Zambilei, Bernard Shaw G., Busuiocului, Câmpul Tineretului, Cuarțului, Dealul Crucii, Ferăstrăului, Iasomiei, Industriei, Izvor, Măgura, Minerilor, Oașului, Petofi Sandor, Piața Minelor, Plaiului, Privighetorii, Stibinei, Valea Roșie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!