Auto: Alfa Romeo şi-a prezentat monopostul pentru noul sezon din Formula 1 - Ziarul de Maramures

Auto: Alfa Romeo şi-a prezentat monopostul pentru noul sezon din Formula 1

Echipa Alfa Romeo şi-a prezentat marţi monopostul C43 cu care va aborda ediţia 2023 a Campionatului Mondial de Formula 1, scrie Agerpres.

Monopostul, care a fost dezvăluit într-un studiou de televiziune din Zurich (Elveţia), prezintă câteva elemente noi de design, precum şi o nouă combinaţie de culori, negru şi roşu, care face ca bolidul să pară mai agresiv. Echipa are şi un nou sponsor principal, Stake, al cărui nume a fost imprimat pe noul monopost.

Alfa Romeo va disputa în 2023 ultimul său sezon în Formula 1, înainte de a lăsa companiei care o patronează, Sauber, gestionarea tranziţiei sale către Audi, care va fi încheiată în 2026.

Clasată pe locul al şaselea în ierahia constructorilor în sezonul trecut, Alfa Romeo va miza şi în acest an pe cei doi piloţi principali ai săi, finlandezul Valtteri Bottas şi chinezul Guanyu Zhou, în timp ce pilot de rezervă va fi francezul Theo Pourchaire.

Noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 5 martie cu Marele Premiu al Bahrainului şi va fi precedată de testele oficiale programate între 23 şi 25 februarie pe circuitul de la Sakhir, care va găzdui şi prima etapă a sezonului.

Foto: auctions.f1authentics.com

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!