Proiecte de reabilitare pentru DC5, de la DN18-la Mânăstirea Chiuzbaia - Ziarul de Maramures

Breaking News

Proiecte de reabilitare pentru DC5, de la DN18-la Mânăstirea Chiuzbaia

Administrația locală a orașului Baia Sprie are semnate două proiecte importante pentru localitatea Chiuzbaia, proiecte complementare care vor asigura modernizarea integrală a DC 5, de la DN18 până la Mânăstirea Chiuzbaia.

Primul proiect „Reabilitare strada Ignișului- DC5 Chiuzbaia, UAT Baia Sprie, județ Maramureș” este finanțat prin Planul Național de Investiții Anghel Saligny și are o valoarea finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (cheltuieli eligibile lei inclusiv TVA): 5.476.845,00 RON cu o valoare finanțată de UAT BAIA SPRIE (lei inclusiv TVA): 1.897.041,26 RON.

Cel de-al doilea proiect este „Creare coridor de mobilitate Chiuzbaia” în valoare de 84.665.048,99 RON cu TVA și cu o cofinanțare din partea UAT Baia Sprie de 2%. Proiectul include: modernizarea drumului, achiziția a două autobuze electrice plus stații de încărcare împreună cu un depou, sistem bike sharing, în plus vor fi achizionate un număr de 40 de biciclete. Se vor efectua lucrări la nivelul trotuarelor, a iluminatului public și a carosabilului.

Cele două proiecte sunt depuse pe două axe de finanțare diferite.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!