Libertatea de a spune NU... - Ziarul de Maramures

Libertatea de a spune NU…

”Libertatea nu constă în faptul că oamenii pot face tot ce doresc, ci în faptul că ei nu trebuie să facă ce nu doresc.” (Jean-Jacques Rousseau)

Europa este într-o criză din ce în ce mai profundă, o degringoladă politică, economică, socială și morală. Valorile părinților fondatori ai Uniunii Europene au fost aruncate în derizoriu, actualii lideri fiind, în marea lor majoritate, niște gunoaie umane fără onoare și bun simț. Dovada este aceea că cetățenii Europei se revoltă, din Budapesta și până la Londra, din Paris și până în Atena.

O oligarhie transpartinică, reprezentată de țările dezvoltate și majoritar laice ne bagă pe gât o nouă filozofie de viață, ce promovează secularismul religios, non-cultura, decadența și opulența miliardarilor nesimțiți, sistemul LGBT și promovarea sionismului.

Așa nu se mai poate. Politicile publice ale Uniunii Europene au sărăcit cetățenii statelor membre. Nu pe politicieni, nici elitele, cu atât mai puțin pe oligarhii din big-pharma și industria de armament. Episodul COVID cu risipa de fonduri a fost mușamalizat iar Ursula von der Leyen realeasă de eurodeputații slugarnici, în timp ce emigranții omoară polițiști pe străzile germane. Suntem implicați într-un marasm existențial fără acordul nostru, banii contribuabililor europeni finanțând un război între două state care nu sunt membre ale UE, doar pentru a susține un conflict din care câștigă doar marele monopol al industriei de armament. În fapt, cel care alimentează conturile politicienilor corupți, tolerați de parchetul anticorupție al Laurei Kovesi.

Jocurile olimpice de la Paris se desfășoară sub stigmatul protestelor anti – evreiești si pro palestiniene. Delegațiile prezente au fost umilite să defileze prin ploaie, jubilând festivist, pe lângă manifestările grotești ale unei manifestări cultural artistice decadente.

Francezii au confirmat prin spectacolul prezentat, că sunt demni urmași ai nobilimii declasate din epoca Regelui Soare, cei care defecau în spatele paravanelor din Palatul Versailles sau curvăsăreau prin budoarele de la Fontainebleau. A Cincea Republică Franceză este copleșită de spiritul egalității și libertății prost înțelese, duse în extremis de un Macron căzut în patima grotescului jenant.
Măcar în România domină mediocritatea, nesimțirea, hoția și nepotismul, realități grave dar care nu pot anula spiritul unei nații creștine, chiar dacă metisarea socială devine o realitate tot mai evidentă. Nici nu vreau să-mi închipui cum ar arăta un Ciucă cu cizme cazone și fustă tutu, un Ciolacu în togă și sandale cu toc sau un Iohannis în galabia și cu barbă albă. Sper să nu trăiesc în vremurile când în țara lui Iorga și Eminescu se va vorbi în singaleză, hindi, paștună sau nepaleză iar în locul mănăstirilor din Bucovina să fie minarete, moschei sau temple budiste.

”Libertatea este dreptul de a-ți spune opinia, chiar și atunci când alții nu vor să audă.” (Voltaire)

Somogyi Attila

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!