Bogdănel Gavra, consilier local: Primăria Baia Mare anulează serviciile de colectare a deșeurilor vegetale, pentru băimăreni. De ce? - Ziarul de Maramures

Bogdănel Gavra, consilier local: Primăria Baia Mare anulează serviciile de colectare a deșeurilor vegetale, pentru băimăreni. De ce?

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, consilierul local Bogdănel Gavra a anunțat faptul că Primăria Baia Mare nu mai efectuează servicii de ridicare a deșeurilor vegetale în urma curățeniei pe care o fac băimărenii, în zona de blocuri.

”Băimărenii își doresc un oraș curat, îngrijit și frumos, ca expresie vizuală a identității noastre comunitare. Iar asta presupune o atitudine de apreciere din partea Primăriei față de eforturile și implicarea cetățenilor, în nici un caz anularea unor servicii care erau în beneficiul public, al tuturor”, a precizat Bogdănel Gavra, pe pagina sa, de Facebook.

CLICK: BM. Blocul reabilitat prin proiectul inițiat de Cătălin Cherecheș va fi predat chiriașilor, în luna octombrie. Imobilul are 50 de locuințe

Consilierul a făcut public o parte din mesajele primite de la băimăreni pe care vi le prezentăm, integral! Iată ce reclamă, cetățenii:

”Vrem să contribuim la curățenia și înfrumusețarea orașului nostru și asta presupune să tundem vegetația și să facem amenajări în cadrul gospodăriilor noastre. Problema este , dle Gavra, că de două săptămâni nu se mai ridică deșeurile vegetale pe care noi le colectăm și le pregătim în saci menajeri. De ce? Ce să facem cu ele și care este motivul suspendării acestui serviciu?”

”Am primit prin poștă o notificare prin care sunt înștiințat că Primăria nu mai ridică deșeurile vegetale rezultate din curțile noastre. Rezolvarea găsită de birocrații din administrație este una stupidă, fiecare băimărean să ducă și să-și predea personal deșeurile la sediul SPAU. Dle Gavra, vrem ca zeci, sute de mașini să meargă pe strada Mărgeanului cu deșeurile, amplificând poluarea din trafic? Dar timpul nostru nu contează pentru primarul Dăncuș?”

”Fiecare dintre noi ajunge la un moment dat să facă lucrări de modernizare sau amenajare în locuință. Și evident rezultă moloz sau deșeuri de materiale de construcții. Cu ceva timp în urmă era un depozit pe strada Europa unde puteam transporta aceste deșeuri dar a fost închis. Nu vrem să le punem/abandonam lângă platformele de gunoi din cartiere și nici nu ne permitem să plătim costurile unui transport făcut de o firmă autorizată. Chiar nu le pasă celor din Primărie de problemele băimărenilor?”

Bogdănel Gavra este dorește să ceară primarului interimar să se ridice aceste deșeuri și inclusiv cele provenite din construcții.

”Evident că Primăria trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor comunității, prestând serviciile publice necesare. De aceea plătesc băimărenii taxe și impozite! Voi cere primarului interimar să dispună ca Serviciul Public Ambient Urban și firma Drusal care și-a reluat activitatea de colectare a deșeurilor să procedeze la ridicarea din cartiere a resturilor vegetale dar și a celor de construcții, în baza unui program săptămânal anunțat din timp și popularizat în mass media. În caz contrar ne vom trezi cu resturile și molozul aruncate prin containerele cu deșeuri selectate sau în diverse locuri publice din municipiu. Cu siguranță că pentru deșeurile voluminoase sau în cantități mari se poate pretinde o taxă dar în nici un caz, soluția nu este să cerem băimărenilor să ducă ei resturile vegetale și de construcții în locațiile stabilite”, a punctat Bogdănel Gavra, consilier local al Municipiului Baia Mare.

Surse apropiate ziarului nostru au precizat faptul că, DRUSAL a reintrat în cărți cu suma de aproximativ 10 milioane de lei (9,8 mil. lei) pentru 5 luni de zile, mai exact până la organizarea licitației…Am intrebat consilierii ce servicii sunt prestate pentru acesti bani însă nu au știut nici despre ce este vorba, ce să mai vorbim despre servicii…Vechile obiceiuri nu se pierd nici in următorul mandat…

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!