Salvamontiștii au coborât din munți un ucrainean de 38 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ Maramureș - Ziarul de Maramures

Salvamontiștii au coborât din munți un ucrainean de 38 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ Maramureș

Salvamontiștii au coborât în această dimineață un ucrainean care a cerut ajutor și care se afla în zona Vârfului Pop Ivan din Munții Maramureșului.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș care l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Dan Benga, sef SALVAMONT Maramureș: ”Cetateanul ucrainean de 38 de ani, a fost coborat din munte si a fost predat echipajului SAJ Maramureș care a venit in sprijin. Epuizat fizic, in hipotermie, deshidrat și deplasabil doar cu sprijin în ambele părți, ucraineanul a fost salvat si este la unitatea medicala pentru îngrijiri de specialitate.”

De precizat ar fi faptul că, apelul la 112 a fost dat de ucrainean în cursul serii de ieri. Acesta a precizat că se afla de cateva zile pe drum fiind ud, fara haine de schimb, fara provizii si datorita temperaturilor scazute din munte este in hipotermie. O echipa de salvatori montani a pornit spre zona mentionata, Vf Pop Ivan din Munții Maramureșului.

Foto-Salvamont Maramures

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!