Federația FAIR-MediaSind prezintă motivele legale pentru declanșarea acțiunilor greviste în instituțiile din mass-media - Ziarul de Maramures

Federația FAIR-MediaSind prezintă motivele legale pentru declanșarea acțiunilor greviste în instituțiile din mass-media

Subfinanțarea cronică – în care se află industria de media din cauza unei inflații galopante și a lipsei măsurilor de protecție – pune în pericol libertatea de exprimare

Mâine, 9 octombrie 2024, între orele 13,00 și 15,00 – grevă de avertisment în Televiziunea Română!

Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind în baza mandatului acordat de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind continuă acțiunile greviste în instituțiile din mass-media din cauza refuzului clasei politice de a soluționa revendicările transmise Guvernului României și coaliției guvernamentale încă din data de 3 mai 2023, de Ziua Mondială a Libertății Presei.

Notificarea declanșării acțiunilor greviste a fost transmisă oficial Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu, precum și instituțiilor de media unde sunt programate greve de avertisment încă din data de 27 septembrie 2024.

Astfel, în data de 9 octombrie 2024, între orele 13,00 și 15,00 va avea loc o grevă de avertisment în Societatea Română de Televiziune, unde angajații vor protesta în sediul central din București și în cadrul studiourilor teritoriale din TVR Iași, TVR Tg. Mureș, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timișoara. Acțiunea de protest se va desfășura în conformitate cu prevederile legale, fără întreruperea emisiei.

În data de 15 octombrie 2024, între orele 13,00 și 15,00 – grevă de avertisment în Agenția Națională AGERPRES.

După data de 15 octombrieacțiuni de protest ale membrilor MediaSind din instituții de presă cu capital privat.

În perioada 21 – 25 octombrie – acțiuni de protest în fața instituțiilor europene.

În jurul datei de 1 noiembrie 2024 este preconizată organizarea unei greve generale, împreună cu colegii din Societatea Română de Radiodifuziune.

În funcție de stadiul colectării semnăturilor pentru declanșarea grevei în instituțiile din Cultură va fi stabilit și programul acțiunilor greviste din acest sector.

Departament Comunicare Federația FAIR-MediaSind// București, 8 octombrie 2024

CLICK: Motivele declanșării conflictului colectiv de muncă împotriva politicii sociale, economice și anticulturale ale Guvernului

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!