(VIDEO)Au fost semnate contractele de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș - Ziarul de Maramures

(VIDEO)Au fost semnate contractele de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș

Alexandrina Bancoș, dir. gen. SC VITAL SA: Județul Maramureș va fi mai bogat cu 511 km rețea de apă potabilă și aproximativ 280 de km de rețea de apă uzată

La Centrul de Afaceri Millenium, din zona istorică a Municipiului Baia Mare, a avut loc astăzi, 10 octombrie, semnarea contractelor de lucrări, servicii și furnizare în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș.

La eveniment a fost prezentă Alexandrina Bancoș, director general SC VITAL SA, însoțită de directorul adjunct Mecea Mircea, directorul de producție Adrian Biru, directorul de programe Mircea Husti și echipele implicate în proiect, primarul municipiului Baia Mare, Doru Dancus, deputat Gabriel-Valer Zetea, viitorul președinte ales al Consiliului Județean Maramureș, primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Maramureș, primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure, primarii localităților parte în acest proiect și agenții economici care vor avea un aport considerabil în realizarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș.

Alexandrina Bancoș în deschiderea conferinței de presă a precizat faptul că, deputatul Gabriel-Valer Zetea a fost alături de societatea VITAL pentru ca acest proiect să fie semnat.

Alexandrina Bancoș, director general SC VITAL SA: ”Doresc să mulțumesc în mod deosebit domnului președinte ales al Consiliului Județean Maramureș, domnului Gabriel-Valer Zetea, care ne-a sprijinit și care a făcut toate demersurile necesare pentru ca acest proiect, acest contract de finanțare, să poată să fie semnat. A fost împreună cu noi la ministrul Fondurilor Europene nu o dată, ci de câte ori am fost și noi. Pe această cale aș dori să-i mulțumesc frumos. Proiectul se adresează unui număr de 30 de primării din județ și avem în continuare nevoie de sprijinul domnului Zetea pentru a putea implementa proiectul în toate UAT-urile prevăzute în contractul de finanțare. Acesta are o valoare de 401 milioane de euro plus TVA și se întinde ca durată până în 31 decembrie 2029. La sfârșitul acestei perioade județul Maramureș va fi mai bogat cu 511 km rețea de apă potabilă și aproximativ 280 de km de rețea de apă uzată. Din suma necesară realizării acestui proiect, contribuția de la bugetul loc va fi de 2% (…).” Detalii jos în VIDEO!

Primarul Municipiului Baia Mare a punctat faptul că, se doresc lucrări de calitate și a urat succes echipei implicate în derularea proiectului.

Doru Dancus, primarul Municipiului Baia Mare: ”30 de primării din județul Maramureș sunt beneficiarii acestui proiect. Apreciem efortul făcut de domnul președinte ales al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea. (…) Suntem pregătiți să începem lucrările și le spun primarilor să aibă răbdare deoarece un astfel de proiect nu este ușor de realizat și trebuie să avem o relație bună de cooperare și colaborare atât cu reprezentanții VITAL, cât și cu constructorii prezenți la evenimentul de astăzi și cărora le doresc mult succes. Sunt sigur că lucrările care urmează să fie executate vor fi de calitate pentru că altfel nu vor fi recepționate. Să fie într-un ceas bun!”

Deputat Gabriel-Valer Zetea, viitorul președinte al Consiliului Județean Maramureș: ”Domnul ministru Adrian Câciu ne-a acordat un sprijin extrem de important pentru a resemna acest contract. Am asistat la semnarea acestui contract în urmă cu aproape 2 ani de zile. (…). Șantierele aduc dezvoltarea unui județ și nu doar contractele semnate. Este primul proiect care are o valoare însemnată și vom avea un parteneriat bazat pe încredere reciprocă și respect între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare, cele mai importante administrații din județ. Trebuie să venim în fața cetățenilor cu realizări concrete. Vă urez succes, dar vă și spun că, spre deosebire de ce s-a întâmplat în ultimii ani de zile, eu voi fi un președinte implicat alături de primari. Este un prim pas acest contract. Felicitări pentru astăzi!” Detalii jos în VIDEO!

A fost prezentat proiectul, iar la final au fost semnate contractele de lucrări, servicii și furnizare. SC VITAL SA, cele 30 de primării și agenții economici implicați vor trebui să finalizeze proiectul până în anul 2029. Astfel, județul Maramureș va avea în plus 511 km rețea de apă potabilă și aproximativ 280 de km de rețea de apă uzată.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș cod SMIS 2021+ 322218 este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

***Primarii participanți în cadrul contractelor semnate astăzi 10.10.2024 din cadrul proiectului “Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată”:

Contractul de lucrări MM-CL-04 – “Proiectare si execuție (inclusiv AT din partea proiectantului conform Legii 10/1995) Sistem transport apă potabila Baia Mare-Satulung-Șomcuta Mare-Mireșu Mare-Ulmeni-Remetea Chioarului’’

Primar UAT Baia Mare – Doru Ioan Dăncuș
Primar UAT Ulmeni – Lucian Morar

Contractul de lucrări MM-CL-06 – Rețele de apă și apă uzată Baia Mare

Primar UAT Baia Mare – Doru Ioan Dăncuș

Contractul de lucrări MM-CL-07 – Rețele de apă și apă uzată: Tăuții Măgherăuș, Recea, Baia Sprie, Șișești

Primar UAT Tăuții Magherăuș – Dumitru Marinescu
Primar UAT Recea – Pavel Octavian
Primar UAT – Ioan Mircea Tentiș

Contractul de lucrări MM-CL-11 -“Rețele de apă și apă uzată: Târgu Lăpuș, Ulmeni, Cavnic, Mireșu Mare, Suciu de Sus, Ardusat’’

Primar UAT – Vlad Herman
Primar UAT Ulmeni – Lucian Morar
Primar UAT Cavnic – Vladimir Petruț
Primar UAT Ardusat – Ciprian Rus

Sursa VIDEO: Dancus Ioan Doru FB

EVENIMENTUL îl puteți urmări în VIDEO!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!