Patriotismul de paradă și anarhia civică!

”Nu accept forma de capitalism în care onestitatea îmi este definită de hoţi, moralitatea de curve iar patriotismul de trădători.” (Cristian Neagu)

Credeam că mai există o șansă să ne educăm noile generații pe principii solide și viabile. Dar am sentimentul cert că ne confruntăm cu un paradox care ne trimite spre o utopie, social media devenind un fenomen global care nivelează, dezumanizează, incită la ură și rebeliune civică atentând la stabilitatea socială și emoțională, individuală și colectivă.

Ca argument, nu trebuie decât să deschideți facebook și veți constata nu doar o mediocritate pandemică în gândire ci și un val imens de ură și anarhie, manifestată într-un limbaj obscen și degradant.

În ce măsură contează să fii pe facebook sau twitter? Generațiile între 10 și 60 de ani ar spune că fără cont nu exiști și că e mai important să comunici cu John din Australia și Delores din Uruguai, decât cu vecinul de palier sau de stradă. Nimic mai greșit în condițiile în care sistemul de educație românesc este tot mai mediocru, tinzând să copieze pe cel american unde un absolvent de liceu este convins că România este o țară în Asia de sud est sau, afirmă zâmbind că nu a auzit niciodată de ea.

În ultimii ani, sunt folosite tot mai des două expresii deja aruncate în derizoriu, patriotism și eroism, cuvinte care ar trebui să definească niște realități certe. Aflăm astfel că membrii și simpatizanții AUR sunt patrioți, pentru că susțin legea suveranității naționale și nu au votat legea off shorului, timp ce în tabere paramilitare pregătesc jihadiști și talibani în varianta românească, în timp ce toți senatorii și deputații sunt niște vampiri sociali care se imbogățesc pe spinarea poporului român.

Și foarte important, mai aflăm că Florin Tănase, obscur jucător definit ca lider la echipa europarlamentarului cioban, este un erou pentru că a dat un gol în poarta eroicului Bălgrădean de la echipa feroviarilor din capitala Ardealului. Asta în antiteză cu faptul că sportivul paralimpic și ministru, Eduard Novak, este un trădător lipsit de patriotism care nu știe cuvintele imnului național românesc dar știe imnul secuiesc, plus că a stat lângă galeria maghiară la ultima non perfomanță hocheistă autohtonă.

Și din nefericire mai avem o pleiadă de smintiți care se cred patrioți și salvatori ai patriei, deciși să folosească practicile legionare ale adepților Căpitanului Zelea Codreanu, grupare reprezentată prin Călin Georgescu, Dan Puric, George Simion, Sorin Lavric, Claudiu Tarziu, Gigi Becali și IPS Teodosie, exponenți activi asociați cu mai multe grupări neo-legionare care își asumă continuitatea Mișcării Legionare interbelice, prin organizațiile Frăția Ortodoxă, Asociația Gogu Puiu, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu și Noua Dreaptă.

Până și istoricul Oliver Jens Schmitt menționa într-un interviu recent despre tendințele politice din România, că ,,Extremismul AUR a crescut lent, în sânul unor Frății ortodoxe de sorginte neolegionară, pe care Biserica Ortodoxă Română a tolerat-o și încurajat-o!
În acest context, cu o populație indobitocită și manipulată pe facebook, un tineret caracterizat majoritar prin analfabetism funcțional și tendința de a emigra, o clasă politică mediocră și o mișcare neolegionară de tip contras, nu va mai fi nevoie de un o agresiune militară rusească.

Ne vom distruge singuri printr-un război civil intern, mai intâi mediatic apoi în stradă, pentru ca în final…la cererea nației disperate și pe fondul impotenței guvernamentale, să coboare din munți legiunile de nespălați bărboși inarmați, care sub semnul justițiarismului de tip ortodox vor face ordine în țară pe modelul fundamentalismului islamic sau al ideologiei talibane.

Inchei reamintind anarhiștilor de toate doctrinele, că legea 217/2015 care a modificat OUG 31/2002, interzice organizațiile și simbolurile cu caracter legionar, fapt pentru care gen.rez Nicolae Ciucă, actual premier al republicii laice numite România, trebuie să ia măsuri pentru impunerea legii împotriva economiștilor, episcopilor, regizorilor, actorilor, golanilor și celorlalte categorii de canibali care atentează la statul de drept și valorile sale.

Patriotismul a devenit azi o marfă pe taraba demagogiei politice. (Ion Cristofor)

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!