A plecat la cules de ciuperci. Grupul din care făcea parte, nu l-a găsit după ce s-a întâlnit în pădure cu un urs - Ziarul de Maramures

A plecat la cules de ciuperci. Grupul din care făcea parte, nu l-a găsit după ce s-a întâlnit în pădure cu un urs

Un grup de cunoscuți a ieșit la cules de ciuperci în zona de pădure a localității Ponorâta. În timp ce oamenii căutau ciuperci, aceștia s-au văzut de la distanță un urs. Au fugit, însă unul din ei nu a mai fost de găsit. Prin urmare, s-a solicitat sprijin la 112.

”Actiunea de cautare – salvare a SPJ Salvamont Maramures s-a derulat in zona de padure a localitatii Ponorâta, pentru gasirea unui barbat de 55 ani plecat dupa ciuperci, disparut din grupul din care facea parte de mai bine de 2 ore si jumatate. Acesta nu avea telefonul mobil la el. Apartinatorul apelant a precizat ca grupul aflat la ciuperci s-a intalnit cu un urs, s-au speriat si au fugit iar barbatul cautat acum de echipele de salvare s-a indreptat spre o râpă, directie in care a luat-o si ursul. Nu am putut verifica informatiile furnizate de apartinator. Astfel că, o echipa Salvamont Maramures impreuna cu o echipa de la ISU Maramures si cu jandarmi din cadrul IJJ Maramures au plecat in zona mentionata pentru cautarea barbatului”, a precizat Dan Benga, șef SALVAMONT.

Persoana cautata a fost gasita, acasa. Bărbatul a relatat ca: „am tinut druml si am ajuns acasa si nu m-am gandit sa anunt la 112”. Apelanta, sotia barbatului, a multumit celor cinci structuri prezente (ISU, IJJ, POLITIA NATIONALA, SMURD si SALVAMONT MARAMURES) la cautarea barbatului de 55 ani, bucuroasa ca sotul ei a ajuns nevatamat.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!