Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a semnat declarația inițiată de Mariia Mezentseva prin care sunt condamnate sancțiunile recente impuse de Rusia - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a semnat declarația inițiată de Mariia Mezentseva prin care sunt condamnate sancțiunile recente impuse de Rusia

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș a semnat declarația inițiată de Mariia Mezentseva, membră în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei din partea Ucrainei, prin care sunt condamnate sancțiunile recente, impuse de Rusia.

Este vorba despre raportul APCE în cazul otrăvirii lui Aleksey Navalnîi. Demnitarul a luat această decizie deoarece consideră că decizia Kremlinului nu este altceva decât un răspuns plin de ură la adresa raportului APCE.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: ”În calitate de membru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, am semnat declarația inițiată de dna Mariia Mezentseva, prin care se condamnă sancțiunile recente impuse de Rusia la adresa raportorului APCE în cazul otrăvirii lui Aleksey Navalnîi, Jacques Maire. Decizia Kremlinului de a impune sancțiuni nu este altceva decât un răspuns plin de ură la adresa raportorului APCE, precum și la adresa întregii instituții, de aceea Adunarea trebuie să evalueze cât mai rapid această situație și măsurile luate de Rusia.”

*Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse a fost otrăvit în august 2020 cu neorotoxina letală Noviciok.
*Noviciokul este o neurotoxină despre care s-a vorbit și în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, în 2018, în Marea Britanie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!