Gabriel-Valer Zetea, deputat: ”-Verde la licitații- pentru companiile românești! Producătorii români trebuie susținuți de stat” - Ziarul de Maramures

Gabriel-Valer Zetea, deputat: ”-Verde la licitații- pentru companiile românești! Producătorii români trebuie susținuți de stat”

Firmele locale au nevoie de ajutorul statului pentru a reînvia patriotismul economic românesc, acesta e fost și rămâne mesajul meu în calitate de deputat în Parlamentul României. Legea PSD prin care se instituie criteriul ”VERDE LA LICITAȚII” a trecut ieri de Camera Deputaților, cameră decizională în acest sens, iar companiile românești vor avea un avantaj în fața companiilor străine la licitațiile publice ale statului, a notat pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Gabriel-Valer Zetea.

Încă din luna aprilie a anului trecut, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Maramureș a anunțat, în premieră, inițiativa legislativă a PSD care prevede introducerea criteriului verde pentru producătorii autohtoni.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Un întreprinzător român va primi un punctaj suplimentar față de unul străin sau de unul aflat în altă parte a țării care participă la licitație, fiind luat în calcul tocmai acest criteriu verde care se referă la poluarea redusă. Există această recomandare în legislația românească, însă a fost necesar să fie transformată în lege. În viitor, pe lângă criteriile de calitate și preț va fi introdus în viitoarele licitații și acest criteriu verde, avantajat fiind producătorul cel mai apropiat de beneficiar.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!