În România există suficiente stocuri de alimente, transmite șeful PSD Maramureș - Ziarul de Maramures

În România există suficiente stocuri de alimente, transmite șeful PSD Maramureș

Președintele PSD Maramureș, Gabriel-Valer Zetea dă asigurări că ”în România există suficiente stocuri de alimente”, iar panica publică ar fi generată de criza din energie.

Tot Zetea spune că prețurile la alimente ar trebui să scadă imediat ce tariful la energie va fi redus. De asemenea șeful PSD Maramureș consideră că țara noastră ”are capacitate de a se susține singură din punct de vedere alimentar”.

Deputat Gabriel-Valer Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Panica publică că alimentele nu vor ajunge la populație poate fi alimentată doar de o creștere a prețurilor, generată de criza din energie. Este nevoie ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să vină cât mai curând cu actul normativ care să reglementeze soluțiile agreate deja de multă vreme în Coaliție și anunțate de premier. Scăderea prețurilor la alimente este posibilă imediat ce scade prețul energiei. Din punct de vedere al producției nu există nici un risc în privința reaprovizionării populației. România are rezerve consistent mai mari de cereale decât nevoia sa internă și se produce mai mult decât avem nevoie pentru consumul intern. România are capacitate de a se susține singură din punct de vedere alimentar, iar rezerva de stat a fost completată chiar înainte de izbucnirea războiului în Ucraina.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!