Zetea, despre redeschiderea școlilor: România este condusă de ”GUVERNUL MELCILOR”! - Ziarul de Maramures

Zetea, despre redeschiderea școlilor: România este condusă de ”GUVERNUL MELCILOR”!

Deputatul de Maramureș GabrieL Zetea spune că redeschiderea școlilor este făcută în mod haotic deoarece gafele pe care le face actuala guvernare va afecta sistemul educational.

Acesta contestă inițiativele actualei guvernări considerând că nu s-au pregătit suficient pentru a primi elevii la școală.

Gabriel Zetea, deputat: ”Toate merg ”cu încetinitorul” în țară, doar favorizarea pilelor merge brici. Iohannis și PNL au închis haotic școlile și le redeschid în același mod haotic. Au avut la dispoziție aproape un an de zile să se pregătească pentru revenirea elevilor la cursuri, fizic, dar bâlbele și gafele pe care le comit vor afecta întreg sistemul educațional.”

Demnitarul afirmă că unitățile de învățământ nu au banii și timpul necesar pentru respectarea măsurilor impuse în ceea ce privește pandemia cu SARS-CoV-2. Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie, iar elevii vor fi vaccinați doar în etapa a III-a, care demarează în luna aprilie, susține deputatul.

Gabriel Zetea: ”În data de 2 februarie, ministrul Educației a anunțat că școala reîncepe luni, 8 februarie, fizic. Cum se vor organiza unitățile de învățământ pentru a asigura măsurile de distanțare, protecție și dezinfectare nu știe nimeni, pentru că nu au primit buget suplimentar în acest sens. Odată demarată etapa a II-a de vaccinare, din 15 ianuarie, majoritatea profesorilor ar fi trebuit să fie vaccinați. Cu toate acestea, nici 10% din totalul de peste 300.000 de cadre didactice nu au luat prima doză de vaccin, deși personalul din învățământ este cuprins la categoria personalului esențial. Mai grav este că ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie, iar elevii vor fi vaccinați doar în etapa a III-a, care demarează în luna aprilie. Guvernul melcilor nu se poate gândi la siguranța copiilor noștri, nici la siguranța dascălilor.”

Partidul Social Democrat condamnă actuala guvernare pentru delăsare.

Gabriel Zetea: ”În întreaga Europa există un program de testare masivă a elevilor și profesorilor și resursele necesare realizării testării. În România condusă de Guvernul Melcilor, nu! PSD a militat cu tărie pentru redeschiderea școlilor, dar condamnă delăsarea și nepăsarea criminală a actualei puteri care se dovedește incapabilă să ia măsuri minime de siguranță! investiți în educație, domnilor guvernanți! Lăsați angajările și vaccinările pe pile și concentrați-vă pe ceea ce contează cu adevărat.”

Foto-arhivă

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!