Inițiativă legislativă de acordare a unor vouchere culturale pentru elevi - Ziarul de Maramures

Inițiativă legislativă de acordare a unor vouchere culturale pentru elevi

Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș a semnat inițiativa legislativă a parlamentarului Natalia Intotero (PSD), care prevede acordarea unor vouchere culturale pentru elevi, în sumă de 250 de lei.

Aceste vouchere ar urma să fie acordate, anual, elevilor din clasele I – XII, începând cu anul școlar 2021 – 2022 și vor putea fi folosite doar în teatrele, muzeele, librăriile și instituțiile de cultură din România.

Gabriel Zetea, deputat PSD: ”România este una dintre puținele state ale Uniunii Europene care nu încurajează și nu susține educația culturală a tinerilor. Cuantumul propus, de 250 lei/an, poate acoperi cel puțin șapte bunuri culturale, iar banii investiți în educația elevilor sunt fonduri care se întorc în economia țării. Programul voucherelor culturale face parte din lista bunelor practici recomandate de Consiliul Europei în cadrul Strategiei Europene a a Patrimoniului European pentru secolul XXI. Aștept ca, măcar în acest caz, guvernanții să arate că le pasă de copii, de români, de viitorul nostru. Aceste vouchere culturale au un dublu efect: vin, în primul rând, să completeze educația culturală a elevilor României, în afara sălilor de curs și, totodată, ajută acest sector cultural, atât de afectat de pandemie. Investiția în tineri înseamnă investiția în viitorul nostru!”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!