Gabriel Zetea, deputat PSD MM: Opt categorii de alimente de bază vor fi ieftinite - Ziarul de Maramures

Breaking News

Gabriel Zetea, deputat PSD MM: Opt categorii de alimente de bază vor fi ieftinite

Pâinea, carnea, uleiul, ouăle, laptele și brânzeturile, făina și mălaiul, cartofii și legumele proaspete, fructele proaspete sunt alimentele care vor fi mai ieftine.

Deputatul Gabriel Valer-Zetea a precizat faptul că premierul Marcel Ciolacu colaborează cu reprezentanții marilor lanțuri comerciale pentru a stabili împreună măsurile de reducere a prețurilor la alimente.

Gabriel Valer-Zetea, deputat PSD Maramureș: ”De ambele părți există dorința de a se ajunge, printr-un efort comun, la un compromis care să conducă la scăderea consistentă a prețurilor la alimentele esențiale, în favoarea cetățenilor. După întâlnirea de luni s-a stabilit ca Guvernul și asociațiile comercianților să elaboreze împreună lista de produse, pe cele opt categorii de alimente de bază. Sunt vizate strict alimentele de bază, indispensabile, care compun în mare parte coșul de cumpărături pentru persoanele cu venituri mici și medii: pâinea, carnea, uleiul, ouăle, laptele și brânzeturile, făina și mălaiul, cartofii și legumele proaspete, fructele proaspete.

Tot demnitarul a precizat că această măsură nu pune în pericol fermierii.

Gabriel Valer-Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Nu există niciun pericol pentru fermieri. Modelul plafonării adaosului comercial e complet diferit de mecanismul „discount-ului” aplicat anterior în cazul laptelui. Modelul actual protejează fermierii pentru că măsura plafonării adaosului propusă de guvern îi protejează pe fermieri. Se acționează doar pe lanțul de la procesator și comercianți, nu asupra fermierilor. În același timp, procesatorii nu vor putea nici să crească artificial prețul de fabricație, dacă nu cresc și prețul materiilor prime, de la fermier!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!