ADI Deșeuri Maramureș a trimis ieri o notificare către ANRSC, în care a cerut să constate că Drusal a abandonat deșeurile reziduale și a pus în pericol sănătatea populației prin refuzul de a colecta deșeurile umede de la cetățeni, încălcând astfel principiile serviciului comunitar de interes public care are un caracter permanent și funcționare continuă.
„250.000 de cetățeni din zona 1 de colectare nu sunt bătaia de joc a unui operator care este plătit să presteze un serviciu, dar pe care-l abandonează de fiecare dată când are o stare mai proastă directorul Drusal. În decembrie anul trecut, în ajunul Anului Nou, Drusal a golit deseurile menajere din containerele de colectare pe spațiul public, într-o acțiune atentat la adresa băimărenilor. Vom pune punct acestei nesimțiri”, a declarat directorul executiv al ADIGIDM Maramureș, Romeo Dobocan.
În „Notificare”, ADI Deșeuri Maramureș cere ANSC să retragă licența operatorului de salubrizare după ce acesta a încălcat condițiile de licențiere.
CJ a oferit soluția de depozitare! Ce mai așteaptă Drusal?
CJ a înaintat către ADIGIDM Maramureș și Drusal o adresă prin care face cunoscut că CJ Bistrița-Năsăud a acceptat să preia o cantitate de 3000 de tone de deșeuri în amestec de la Maramureș. Din acest moment nu vedem niciun impediment ca Drusal să nu reia imediat serviciul de colectare și, în paralel, să semneze contractul de depozitare cu operatorul privat care administrează CMID Tărpiu Bistrița-Năsăud. Ce motive va mai găsi Drusal să-și bată joc de 250.000 de maramureșeni și să nu ridice din această seară deșeurile din Baia Mare, iar de mâine deșeurile din restul de 30 de UAT-uri din zona 1 de colectare? În ultima adresă ne-au anunțat că după ce primesc o soluție de depozitare de la CJ, într-o oră ies la colectare, a punctat Dobocan.