ADI Deșeuri Maramureș a desfășurat acțiuni de monitorizare în Finteușu Mic, Hideaga și Mogoșești - Ziarul de Maramures

ADI Deșeuri Maramureș a desfășurat acțiuni de monitorizare în Finteușu Mic, Hideaga și Mogoșești

Vinerea trecută a fost tensiune în Finteușu Mic unde o parte dintre cetățeni nu s-au împăcat cu acțiunea ADIGIDM de monitorizare a colectării selective la sursă.

Legea este una pentru toți și aplicarea ei trebuie să fie unitară. Avem suficientă deschidere și răbdare să explicăm pe înțelesul tuturor care sunt avantajele colectării selective, a precizat Romeo Dobocan.

Romeo Dobocan, dir. ex. ADI Deșeuri Maramureș: ”Unde există posibilitatea, exemplele sunt practice. Inclusiv azi, deșeurile în amestec au fost sortate de către colegii noștri, pe loc, împreună cu deținătorul pubelelor. Ca exemplu de bună practică și în speranța că la următoarea colectare fiecare va ști ce tip de deșeu să pună în pubela programată pentru ridicare/tip de fracție. Devierea reciclabilelor din deșeul rezidual trebuie să fie un scop în sine pentru fiecare. Cifre bune de colectare selectivă la nivelul fiecărui UAT, înseamnă taxe mai mici cu salubrizare pentru locuitorii săi.

O acțiune similară a fost realizată și în localitățile Mogoșești și Hideaga. Localnicii care nu au colectat selectiv au rămas cu deșeurile neridicate.

Romeo Dobocan, dir. ex. ADI Deșeuri Maramureș: ”Toate pubelele care au conținut deseu neconform au rămas neridicate, dacă proprietarii lor nu au dorit să-l selecteze pe loc. Nu a fost prima acțiune de acest fel în cele două localități. Fiecărei persoane i s-a reamintit modul în care se face sortarea deșeurilor și ce pubelă se folosește pentru fiecare tip de deșeu. Legea impune amenzi de trei ori mai mari decât taxa anuală, pentru colectare neconformă.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!