(FOTO)Ucraineni salvați din Vf. Pop Ivan. Salvamontiștii i-au coborât de pe o stâncă cu ajutorul corzilor de alpinism - Ziarul de Maramures

Breaking News

(FOTO)Ucraineni salvați din Vf. Pop Ivan. Salvamontiștii i-au coborât de pe o stâncă cu ajutorul corzilor de alpinism

Doi ucraineni au fost salvați din Vf. Pop Ivan. Salvamontiștii i-au coborât de pe o stâncă cu ajutorul corzilor de alpinism. Cei doi tineri nu au mai avut posibilitatea să coboare de pe stânca respectivă și au solicitat sprijin prin 112, potrivit Salvamont Maramureș.

Actiunea de cautare s-a desfășurat in Munții Maramuresului, zona abrupta a Vârfului Pop Ivan, pentru recuperarea a doi cetateni ucrainieni cu varsta de 26 si respectiv 36 ani, rataciti si extenuati, aflati de cateva zile pe munte. Localizarea lor a fost făcută de STS Maramures.

Actiunea de cautare-salvare a fost făcută de o echipa a SPJ Salvamont Maramures impreuna cu o echipa a Politiei de Frontiera Valea Viseului din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei.

Dan Benga, șef Salvamont Maramureș: ”Salvatorii au ajuns dupa aproape 5 ore si jumatate de la primirea apelului de urgenta prin 112, la cei doi ucrainieni aflati pe o stanca fara ca acestia sa mai aiba posibilitatea de a cobori sau sa se intoarca pe creasta. Accesul salvatorilor la cei doi s-a facut utilizand corzile de alpinism si acestia au fost extrasi prin tehnici specifice. Au fost coborâti terestru pana la baza muntelui de unde au fost preluați de un echipaj medical de la Ambulanța Maramureș, pentru investigatii.”

  • Va felicit. In aceasta zona special pe Munte Pop Ivan Salvamont Maramures, Politia de Frontiera sa solicite Consiliul Judetean Maramures ridicarea unui refugiu, asa vom putea salva vieti omenesti pe viitor. Salvamont Maramures cu Consiliul Local Bistra, Petrova poate deschide Punct de lucru in Crasna Viseului pentru interventia rapida cu angajati din zona. Hai ca se poate. Razboiul nu se va termina in curand, poporul ucrainean isi apara Patria, poporul ucrainean apara Romania cum in istorie romani au aparat Europa, crestinismul de Imperiul Otoman.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!