Călin Bota, deputat: A fost adoptat proiectul de lege prin care agresorii de copii vor primi pedepse mai mari (CD) - Ziarul de Maramures

Breaking News

Călin Bota, deputat: A fost adoptat proiectul de lege prin care agresorii de copii vor primi pedepse mai mari (CD)

În Camera Deputaților a fost adoptat proiectul de lege prin care agresorii de copii vor primi pedepse mai mari, iar suspendarea executării pedepsei sub supraveghere va fi exclusă. Proiectul de lege a fost sprijinit și de deputatul Călin Bota.

Combaterea traficului de persoane reprezintă o prioritate pentru autorităţi, iar înăsprirea legislației în această materie o obligativitate pentru forul legislativ.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”În Camera Deputaților, am adoptat proiectul de lege prin care agresorii de copii vor primi pedepse mai mari, iar suspendarea executării pedepsei sub supraveghere va fi exclusă. Pentru punerea în primejdie gravă a vieții sau a integrității unui minor se vor executa 5-10 ani de închisoare, față de 3-7 ani cât este prevăzut în legislația actuală. Prin această majorare, am urmărit eliminarea suspendării pedepsei, permisă de sistemul judiciar dacă sentința este de maxim 3 ani. În cazul în care un părinte sau un tutore consumă droguri, această situație devine o circumstanță agravantă, ce majorează sentința la 7-12 ani închisoare. Prin înăsprirea pedepselor, îi protejăm mai bine pe copii și construim un viitor mai sigur pentru noi toți.
Legea a fost adoptată în luna aprilie și de Senat, iar acum merge la promulgare.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!