Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a intervenit pentru problemelor pe care le întâmpină transportatorii români de mărfuri la vămile cu Ungaria - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a intervenit pentru problemelor pe care le întâmpină transportatorii români de mărfuri la vămile cu Ungaria

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș a intervenit pentru rezolvarea problemelor pe care le întâmpină transportatorii români de mărfuri la vămile cu Ungaria.

Parlamentarul susține că întârzierile majore de la frontiere se produc datorită modului defectuos de funcționare a sistemului informațional de evidență introdus în luna noiembrie 2021.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: Am solicitat miniștrilor de externe și interne soluționarea problemelor pe care le întâmpină transportatorii români de mărfuri la vămile cu Ungaria. Aceștia suferă întârzieri majore la frontiere, ca urmare a funcționării necorespunzătoare a poliției de frontieră maghiare și a modului defectuos de funcționare a sistemului informațional de evidență introdus în luna noiembrie 2021. La aceste probleme se adaugă și utilizarea abuzivă a procedurilor privind verificarea autocamioanelor care tranzitează punctele de trecere. Așteptarea nejustificată, uneori de până la 12 ore, se produce cu precădere în vămile Nădlac I și Nădlac II.

În acest context, demnitarul a solicitat miniștrilor Bogdan Aurescu și Lucian Bode să rezolve cu prioritate aceste probleme.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator de Maramureș: Le-am solicitat miniștrilor Bogdan Aurescu și Lucian Bode să rezolve cu prioritate aceste probleme, deoarece firmele de transport sunt afectate major din cauza acestei situații. Susținerea economiei este o prioritate pentru orice guvernare și consider că toate state membre ale Uniunii Europene trebuie să dispună măsuri tehnice și organizatorice pentru a o bună desfășurare a activității de frontieră.

Rezolvarea problemelor românilor ar trebui să reprezinte o prioritate, iar prin demersurile corecte s-ar putea pune capăt situației neplăcute cu care se confruntă transportatorii români, a mai precizat senatorul de Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!