Istvan Pap și Radu Trufan viceprimarii Municipiului Baia Mare în mandatul 2024-2028. Analiza negocierilor! - Ziarul de Maramures

Breaking News

Istvan Pap și Radu Trufan viceprimarii Municipiului Baia Mare în mandatul 2024-2028. Analiza negocierilor!

Au început negocierile pentru funcția de viceprimar al Municipiului Baia Mare. Vorbim de o singură funcție deoarece actualul viceprimar Istvan Pap va fi păstrat de primarul Doru Dancus, spun sursele noastre.

În mandatul 2024-2028, Consiliul Local Baia Mare este format astfel: PSD – 6 consilieri, PNL – 5 consilieri, UDMR – 3 consilieri, AUR – 2 consilieri, V9 – 3 consilieri și USR – 4 consilieri.

Cine va fi al doilea viceprimar al Municipiului Baia Mare? Surse apropiate ziaruluidemaramures.ro au precizat că, Radu Trufan, președintele USR Maramureș, actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, ar putea fi o variantă.

Negocierile se fac pentru obținerea majorității în Consiliul Local Baia Mare cu scopul de a fi trecute proiectele de hotărâre ale primarului în funcție.

***Deocamdată, nu am văzut nimic epic referitor la firmele de casă moștenite de Doru Dancus de la fostul primar Cătălin Cherecheș însă urmărim îndeaproape. E drept că acestea sunt în derulare și e drept că sunt dezastruoase pentru bugetul orașului. Să vedem dacă Dancus le va prelungi sau le va facilita administratorilor licitații avantajoase la finalizarea contractelor. Totodată vom vedea dacă, iluminarea ornamentală de Crăciun va fi făcută la 4 milioane de euro sau la 1 milion de euro. Și totodată vom vedea cum va fi cu firma finului lui Cherecheș, dacă va fi sau nu ținută în brațe de primarul PSD – ist Doru Dancuș. Deocamdată pare a fi harnic, să vedem și cât îl ține. Toți au fost harnici la început, iar mai apoi s-au lenevit și în plus au trecut pe la DNA, în șir indian.

Revenind la subiect, putem să vă spunem că PNL Baia Mare are șanse minime de a prinde un post de viceprimar. Tot surse demne de încredere au relatat pentru Ziarul de Maramureș faptul că, Cherecheș nu acceptă ideea ”Bogdănel Gavra” și implicit nici Doru Dancus. Asta spun sursele noastre, Gavra abandonându-și alegătorii prin intrarea lui în PNL Baia Mare. La propriu, a fost tras pe dreapta de șefii liberali. Nici PNL nu va avea viceprimar numai dacă nu se întâmplă o minune, adică să vină comanda de la centru, iar acest lucru e puțin probabil în ceea ce privește Primăria Baia Mare și chiar Consiliul Județean Maramureș.

Cât despre V9, e cat se poate de clară treaba. Doru Dancus nu poate lucra cu Mircea Cirt. Cei doi, în mandatul actual, au fost ca tusea și junghiul. Aici va fi interesant de văzut dacă un alt ales din V9, care are contracte cu Primăria Baia Mare prin interpuși/terți, va primi ceva. Ar fi culmea, nu? Suficient de mulți băimăreni cunosc personajul, doar DNA-ul lenevește pe aceasta speță. Alesul a avut astfel de inclinatii si cand a trecut pe la Consiliul Județean Maramureș, jurnalistul Ciprian Dragoș a scris la vremea respectivă.

AUR Baia Mare. Costel Pîrvănoiu și Gabriela Hofer. Doi consilieri, două voturi. Slabe șanse să poată ocupa o funcție în Executiv, asta ar insemna să nu se formeze majoritatea în CL Baia Mare sau unul din ei să fie viceprimar, iar la V9 să ajungă funcția politică de administrator public. Sau invers. Greu de crezut!

Ca și o concluzie, cam toate drumurile duc spre USR, chiar dacă Istvan Pap, în cursul serii de ieri, a încercat să ne pună pe o pistă greșită.

Nu înțelegem de ce există atâta secretomanie…Până la urmă totul ar trebui să fie transparent pentru binele băimărenilor și a orașului Baia Mare. Cu toții suntem interesați ce urmează să se întâmple. De ce se ascund după degete și fac diverse strategii ca să pună oamenii pe piste false? Probabil așa sunt ei! Nu se pot dezvăța de proastele obiceiuri…

Analiza de azi ne va arăta în timp dacă am avut dreptate sau nu! Oricum îi ținem sub lupă, așa cum am făcut-o și până acum. Vom reveni pe subiect la momentul oportun.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!