Palatul Administrativ din Baia Mare va intra în reabilitare în această vară - Ziarul de Maramures

Palatul Administrativ din Baia Mare va intra în reabilitare în această vară

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: În această vară debutează lucrările pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare, un simbol arhitectural al județului nostru, dar care are nevoie de o reînnoire completă pentru a răspunde cerințelor actuale. Investiția se ridică la 25 milioane de euro și sunt mândru că am reușit să obținem finanțarea din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Pentru a putea face acest pas, a fost necesar ca administrația județeană să aducă clădirea în patrimoniul județului.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Surprinzător sau mai puțin, înaintea mea, nimănui din conducerea județului nu i-a păsat că Palatul Administrativ nu se află în proprietatea județului Maramureș! Am obținut în luna mai 2023 Hotărârea de Guvern prin care clădirea administrației județene a fost trecută din domeniul statului în cel al Maramureșului. Prin acest pas am putut face mai departe demersurile pentru a obține #finanțarea necesară pentru reabilitare și modernizare.

Construcția Palatului Administrativ a fost finalizată în 1972, include șase corpuri, cu diverse funcții administrative și de arhivare.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Prin lucrările care vor fi realizate aici vom eficientiza energetic clădirea, vom moderniza sistemele de încălzire și ventilație, vor fi restaurate fațadele și interioarele, asigurându-ne că păstrăm arhitectura originală. Mai mult, vom implementa măsuri pentru a face clădirea accesibilă persoanelor cu dizabilități, prin montarea unui ascensor, dar vom îmbunătăți și securitatea la incendiu. Transformăm Palatul Administrativ într-un spațiu modern și eficient, în beneficiul celor 350 de angajați și al tuturor maramureșenilor care calcă pragul Consiliului Județean.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!