Plenul Senatului a adoptat cu largă majoritate proiectul de lege privind stabilirea salariului minim european - Ziarul de Maramures

Plenul Senatului a adoptat cu largă majoritate proiectul de lege privind stabilirea salariului minim european

Plenul Senatului a adoptat cu largă majoritate proiectul de lege privind stabilirea salariului minim adecvat (salariul minim european), care transpune directiva europeană în domeniu. Legea urmează să fie dezbătură de Camera Deputaților însă, acest vot reprezintă un pas important spre îndeplinirea unui obiectiv pe care PSD și-a asumat să-l îndeplinească până la sfârșitul acestui an, transmite senatorul PSD Maramures, Sorin Vlașin.

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește anual, prin actualizare periodică și se aplică de la 1 ianuarie, prin hotărârea Guvernului, după consultarea sindicatelor și patronatelor reprezentative la nivel național.

”De la 1 ianuarie, salariul minim ar urma să crească la cel puțin 4.100 de lei brut, adică aproximativ 2.450 lei net, față de 2.363 lei net cât este în prezent”, a punctat Sorin Vlașin, senator de Maramureș.

Ce vor câștiga românii în urma implementării salariului minim european?

· Creșterea salariilor mici, la un nivel „adecvat” situației economice din România.
· Creșterea salariilor medii, ca efect al creșterii salariului minim, pentru a se menține diferențierile de vechime, studii și experiență între angajați.
·Predictibilitate pentru salariați și pentru pentru mediul de afaceri.
· Sustenabilitatea sistemului de pensii.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!