Cristian Niculescu Țagarlaș: ”PSD a golit instanțele și parchetele de magistrați profesioniști. Reparăm, în Senat, tot ce a stricat PSD” - Ziarul de Maramures

Cristian Niculescu Țagarlaș: ”PSD a golit instanțele și parchetele de magistrați profesioniști. Reparăm, în Senat, tot ce a stricat PSD”

Comisia juridică din Senatul României a dat raport de admitere pentru două legi, care vor rezolva problema lipsei de personal din instanțe și parchete. Unul din proiectele de lege vizează organizarea de concursuri de admitere atât în magistratură, cât și la INM.

Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator de Maramureș: ”PSD a golit instanțele și parchetele de magistrați profesioniști, după ce a blocat concursurile în magistratură și a permis pensionarea anticipată după 20 de ani de vechime. Reparăm, în Senat, tot ce a stricat PSD. Comisia juridică a dat raport de admitere pentru două legi care vor rezolva problema lipsei de personal din instanțe și parchete, respectiv proiectul de lege pentru organizarea concursurilor de admitere în magistratură și la INM, care va permite organizarea concursurilor pentru judecători și procurori în perioada 2021-2022. Inițiativa parlamentară care stabilește o procedură clară și rapidă pentru realizarea transferurilor în magistratură prin intermediul CSM, precum și condiții de vechime redusă la 7 ani pentru procurorii DNA și DIICOT.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!