Parlamentarii PNL Maramureș au adus județul în topul alocărilor bugetare suplimentare - Ziarul de Maramures

Parlamentarii PNL Maramureș au adus județul în topul alocărilor bugetare suplimentare

Prin eforturile făcute de parlamentarii PNL Maramureș, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, și deputații Călin Bota și Florin Alexe, Maramureșul este în top trei județe care primesc în 2024 alocare bugetară în plus, în baza amendamentelor depuse pentru susținerea proiectelor de dezvoltare și modernizare a județului, se precizează în comunicatul de presă transmis de PNL Maramureș.

Astfel, 21,43 milioane de lei vor contribui în 2024 la dezvoltarea Maramureșului, dintre care 9,6 milioane de lei în baza amendamentelor promovate de parlamentarii PNL, în vreme ce parlamentarii PSD au depus amendamente pentru 7,2 milioane de lei. Diferența confirmă interesul și acțiunile concrete ale PNL pentru dezvoltarea Maramureșului.

“Dincolo de declarații, de patriotismul local strigat în gura mare, e important ce facem fiecare dintre noi pentru Maramureș și pentru maramureșeni. Anul acesta, prin eforturile personale pe care le-am depus în Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților și prin negocieri politice intense, am reușit să aducem Maramureșul în top trei județe care primesc alocare bugetară în plus, în baza amendamentelor depuse pentru susținerea proiectelor de dezvoltare și modernizare a județului. Țin să mulțumesc președintelui PNL, Nicolae Ciucă, secretarului general PNL, Lucian Bode, și ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pentru susținerea amendamentelor noastre și a proiectelor de dezvoltare a Maramureșului “, a declarat deputatul PNL Călin Bota, vicepreședinte al Comisiei buget-finanțe din Camera Deputaților.

Deputatul Călin Bota a depus amendamente pentru acordarea a 1,33 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, bani alocați pentru reparații capitale, recompartimentări și modificări fluxuri în compartimentul Upu și pentru acordarea a 2,5 milioane de lei Consiliului Județean Maramureș pentru finanțarea cheltuielilor de capital și pentru co-finanțari pentru proiecte cu finanțare externă.

“Prin amendamentele depuse, susținem finanțarea unor proiecte importante de investiții, care vor aduce o viață mai bună pentru maramureșeni. Pe lângă amendamentele depuse pentru proiecte de dezvoltare și modernizare a localităților maramureșene, am depus și un amendament de suflet, pentru Remetea Chioarului, satul natal al tatălui meu, locul de care mă leagă multe amintiri dragi. “, a precizat senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

“Am promis că vom obține fondurile necesare dezvoltării Maramureșului, iar rezultatele se văd. Localitățile din Maramureș vor avea anul viitor mai mulți bani pentru proiectele necesare comunităților locale “, a subliniat deputatul PNL Florin Alexe.

Proiectele concrete definesc activitatea parlamentarilor PNL Maramureș, care au reușit și anul acesta să aducă bani în plus pentru a susține dezvoltarea Maramureșului, mai precizează sursa citată.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!