280 de persoane, depistate cu SARS-CoV-2 de specialiștii Centrului de evaluare din Baia Mare

Din 25 ianuarie și până la data de 21 februarie, 280 de persoane au fost depistate ca fiind infectate cu virsul SARS-CoV-2 de specialiștii Centrului de evaluare COVID-19 al Spitalului Judeţean de Urgenţă ” Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

”Este foarte important ca pacienții infectați cu virusul SARS–CoV-2 să ajungă, în cel mai scurt timp de la primirea rezultatului pozitiv al testului, în Centrul de evaluare pentru a fi investigați și a primi tratamentul adecvat formei de boală. Tratamentul antiviral este gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent dacă pacientul deține sau nu calitatea de asigurat medical. În funcție de rezultatele investigațiilor și severitatea simptomelor, se va decide dacă e necesar ca pacienții să fie spitalizați în regim de zi sau spitalizare continuă. Pacienții care nu necesită spitalizare continuă vor primi tratament antiviral pentru administrare la domiciliu sau în funcție de factorii de risc, patologia asociată( pacienții cu afecțiuni oncologice, hematologice, hemodializă cronică etc.) anticorpi monoclonali pentru a împiedica evoluția spre o formă severă”, transmite unitatea medicală.

Programul Centrului de evaluare COVID-19 este non-stop, acesta fiind deschis inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, iar informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon : 0262 276 033 – interior- Centrul de Evaluare Covid 19. Centrul este situat pe strada George Coşbuc nr. 31.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!