Amenzi de aproximativ 10.000 de lei aplicate de angajații Direcției Poliția Locală Baia Mare

Amenzile au fost aplicate în urma celor 368 de controale și verificări desfășurate pe raza municipiului Baia Mare. La aceste acțiuni au fost angrenați 231 de polițiști locali din mai multe departamente aflate în subordinea Direcției.

Astfel, au fost verificate 261 de mijloace de transport public în comun precum și 52 de terase și societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor privind prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Tot polițiștii locali au verificat la domiciliu un număr de 45 persoane aflate în autoizolare și au legitimat alte 21 de persoane pentru a vedea dacă sunt respectate interdicțiile impuse.

Tot angajații Direcției Poliția Locală Baia Mare au efectuat activități comune de control, cu reprezentanți din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean “Pintea Viteazul” și Prefectura Maramureș, în piețe, târguri, centre comerciale, unități de alimentației publică, restaurante, baruri, terase, dar și în supermarketuri.

De asemenea au fost identificate un număr de cinci autovehicule posibil abandonate pe raza municipiului Baia Mare pentru care a fost demarată procedura legală în vederea ridicării acestora.Totodată au fost casate și valorificate un număr de zece autovehicule, care nu au fost revendicate de către proprietari acestora.

Cele trei centre de vaccinare sunt monitorizate tot de polițiștii locali unde este asigurată ordinea și liniștea publică. Este vorba despre Centrul de vaccinare situat la Centrul Social ,,CASPEV”, Centrul de vaccinare de la Centrul Social Multifuncțional, ”Rivulus Pueris” și Centrul de vaccinare care se găsește la Asociația Grupul de Acțiune Locală Baia Mare.

Polițiștii locali au asigurat fluidizarea traficului rutier în zona Bulevardului Unirii, mai exact la Târgul de Flori organizat lângă Parcul Mara cu prilejul zilei de 8 Martie. Aici, acțiunea se derulează inclusiv pe parcursul zilei de astăzi.

Tot la capitolul fluidizare circulație rutieră, polițiștii locali sunt prezenți de luni până vineri, în preajma unităților de învățământ aflate pe raza municipiului Baia Mare. Facem referire la Grădinița cu program prelungit care se găsește la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu strada Hortensiei, Colegiul de Arte de pe strada Petofi Sandor, la Scoala Generală nr.17 situată pe strada Cuza Vodă și Scoala Generală nr.18 de pe Aleea Filaturii.

În urma activităților derulate, s-au constatat 88 de contravenții, valoarea amenzilor aplicate fiind în cuantum de 9.700 lei.

Acțiunile au fost desfășurate din dispoziția primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Foto-Primăria Municipiului Baia Mare

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!