Baia Sprie. Reabilitarea imobilelor aflate în proprietate prin fonduri europene sau programe naționale - Ziarul de Maramures

Baia Sprie. Reabilitarea imobilelor aflate în proprietate prin fonduri europene sau programe naționale

În cadrul programului de dezvoltare a orașului Baia Sprie există câteva proiecte care vizează reabilitarea și dezvoltarea PATRIMONIULUI PUBLIC. Aceste proiecte se pot finanța din fonduri europene sau programe naționale.

Spre exemplu, reabilitarea imobilelor aflate în proprietate:
• Identificarea de fonduri pentru reabilitarea clădirilor aflate în proprietatea orașului aflate în stare precară: Căminul Cultural din Satu Nou de Sus, grădinița nefinalizată din Satu Nou de Sus, Casa Sztanczek.
• Construirea unui Cămin cultural în Tăuții de Sus, fie reabilitând clădirea veche sau, cel mai probabil, de realizare de la zero a unuia care să corespundă cerințelor actuale.
• Continuarea discuțiilor cu proprietarii imobilelor reprezentative din oraș aflate în stare de degradare: fostul sediu al școlii nr. 1 – Zarda, clădirea Minerul din Piața Libertății.
• Găsirea de soluții pentru preluarea de la Compania Remin a tuturor activelor de pe raza UAT-ului pentru decontaminarea și introducerea în circuitul civil a bunurilor acesteia.

Primăria orașului Baia Sprie și-a propus ca până în anul 2028 să fie atinse și aceste obiective, respectiv reabilitarea imobilelor aflate în proprietate.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!