BM. Yorkshire Terrier atacat de un metis Amstaff. Stăpâna terrierului a rămas fără animal, polițiștii l-au plasat în adăpost - Ziarul de Maramures

BM. Yorkshire Terrier atacat de un metis Amstaff. Stăpâna terrierului a rămas fără animal, polițiștii l-au plasat în adăpost

Astăzi, 3 iulie, în urma unei intervenții a polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor, deținătorii a două exemplare canine au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislative privind Protecția Animalelor, transmite Poliția Maramures.

În fapt, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe strada Podinei un exemplar canin periculos, metis Amstaff, lăsat fără supraveghere de proprietarul acestuia, un bărbat de 36 de ani, ar fi atacat un alt exemplar canin Yorkshire Terrier deținut de o femeie de 62 de ani, provocându-i leziuni.

Astfel că, în urma verificărilor amănunțite efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a stabilit o culpă comună a proprietarilor în ceea ce privește domeniul legislativ ce vizează deținătorii de animale, fiind luată măsura sancționării contravenționale.

Având în vedere faptul că îngrijirile medicale acordate de proprietar animalului rănit nu ar fi corespunzătoare și suficiente, existând posibilitatea existenței unei stări de pericol asupra vieții sau sănătății acestuia, polițiștii specializați în protecția animalelor au dispus emiterea de îndată, pentru siguranța patrupedului, a unui ordin de plasare în adăpost.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș atrag atenția tuturor deținătorilor și iubitorilor de animale cu privire la grija, protecția și atenția ce trebuie acordate patrupedelor. Animalele fac parte din viața de zi cu zi a proprietarilor, însă acestea pot constitui o primejdie în cazul în care sunt lăsate nesupravegheate sau nu sunt îngrijite corespunzător. Proprietarul unui animal sau cel care se servește de el, răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!