(Foto)Valea Borcutului: Reclamat pentru disconfortul olfactiv creat de turma de oi și capre. Proprietarul, sancționat de polițiștii locali băimăreni

Un băimărean și-a reclamat vecinul, nemulțumit de mirosul și mizeria făcută de turma de oi și capre care ”locuiesc” pe Valea Borcutului din Baia Mare.

Reclamația a fost făcută la Direcția Poliția Locală Baia Mare.

Polițiștii locali s-au deplasat la adresa indicată unde au găsit un adevărat dezastru. Adăpostul nu era prevăzut cu instalaţii de colectare a dejecţiilor, nu avea pardoseală din beton prevazută cu sifon de scurgere, nu avea fosă septică din beton (bazin vidanjabil) prevazută cu capac pentru colectarea dejectiilor lichide. La momentul controlului adăpostul era murdar, cu dejectii solide şi se simtea un miros specific, generând o stare de disconfort olfactiv.

Adăpostul cu pricina se găsește amplasat la o distanţă mai mică de 50 m faţă de imobilul cu funcţiunea de locuinţă, în construcţie, situat în partea nord-est, la o distanţă mai mică de 10 m faţă de gardul vecinului de la nord şi la o distanţă de aproximativ 15 m faţă de imobilul cu funcţiunea de locuinţă, în construcţie.

În acest sens, pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 223/2013 referitoare la amplasarea adăpostului animalelor de fermă, deţinătorul animalelor de fermă a fost sancţionat cu amendă contravenţională în temeiul cap.V, pct. 9 din Anexa nr. 1 la HCL nr. 223/2013, în sumă de 700 de lei. Complementar amenzii contravenţionale, Poliția Locală Baia Mare a dispus contravenientului ca în termen de 6 luni de la comunicarea procesului verbal, să amplaseze adăpostul astfel încât să fie respectate prevederile legale în vigoare, numai în baza autorizaţiei de construire emisă în condiţiile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de constructii, cu modificările şi completările ulterioare.

Foto-Primăria Municipiului Baia Mare

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!