ITPF Sighetu Marmației-Măsuri de întărire dispuse la frontieră de Sărbătorile Pascale

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, transmite instituția.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, poliţiştii de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”În prezent, prin punctele de frontieră tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi foarte mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.”

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii ITPF Sighetu Marmației menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Iulia Stan: ”Având în vedere că perioada Sărbătorilor Pascale coincide în acest an cu Ziua Internaţională a Muncii, menţionăm că în această zi pe teritoriul Ungariei circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că, începând din data de 30.04.2021, ora 23.00, până la data de 02.05.2021,ora 23.00, circulaţia acestui tip de vehicule este restricţionată, iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină.”

În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Iulia Stan: ”În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!