Jandarmii maramureșeni vor verifica modul de respectare a noilor măsuri impuse de autorități

Având în vedere situaţia epidemiologică existentă pe teritoriul României și intrarea în vigoare a noilor măsuri dispuse de autorități pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS CoV 2, jandarmii maramureșeni alături de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri, poliţişti locali și de reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniu vor desfășura activități în sprijinul cetătenilor, precizează Jandarmeria Maramureș într-un comunicat de presă.

Jandarmii srecomandă cetățenilor să respecte aceste reguli, pentru a fi în siguranță, iar sănătatea colectivă să nu fie pusă în pericol.

Sunt organizate patrule mixte pentru verificarea respectării de către cetăţeni a măsurilor prevăzute în ordinul privind instituirea carantinei, pentru localitățile carantinate. Totodată, forțele de ordine vor verifica modul de respectare a noilor măsuri impuse în situațiile în care circulația este permisă doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS- CoV- 2 şi pentru care au trecut cel puţin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15 -a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV2 prin prezentarea documentului care atestă trecerea prin boală.

În acest sens, forțele de ordine folosesc aplicația mobilă Check-DCC pentru verificarea certificatelor europene verzi care atestă vaccinarea sau trecerea prin boala COVID-19.

Mr. Radu Vasile, purtător de cuvânt Jandarmeria Maramureș: ”Recomandăm cetățenilor să evite în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte regulile restrictive impuse în această perioadă. Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Ne dorim ca cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!