Maramureș-Cine a vaccinat în centre din 15 ianuarie?  Evenimente din viața reală pentru cârcotași, manipulatori și neinformați!

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 este publicată în MO la data de 15.01.2021. Din această zi, încep trei nopți albe în care sute de medici de familie stau pe platformă ca să-și programeze pacienții la vaccinare, fără să aibă semnate contracte cu CAS-urile (cei interesați să sune la STS să ceară datele).

În media (neinformată) apare informația manipulatoare că medicii de familie nu fac programări deși, din datele publicate de CONCAV, reiese altceva.

În 18.01.2021 se deschid primele centre de vaccinare, iar pentru asigurarea personalului medical din centre, Primăriile solicită sprijinul medicilor de familie din zonele respective și localitățile vecine pentru a se implica în activitatea de vaccinare.

Peste 90% din personalul din centrele de vaccinare din țară sunt medici de familie și asistenții acestor cabinete.

În 01.02.2021 Casele de Asigurări de Sănătate le transmite medicilor de familie să ceară în scris: ”Încheierea contractului pentru activitățile prevăzute la Art.2 alin(1) din Ordinul nr. 68/101/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății”.

În 12.04.2021 se solicită semnarea CONTRACTULUI pentru activităţile prevăzute la art. 3 alin. (2) – (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

În 29.04.2021 autoritățile de la nivel înalt revin cu OUG nr.34/2021, care spune că: ”Activitatea de programare, informare …” se va plăti până la 29.04, iar din 29.04 se plătește doar dacă vaccinezi în cabinet. Astfel se ”legiferează” o nouă țeapă adusă cabinetelor de medicină de familie: pacienții programați prin medicul de familie care nu și-au încheiat schema de vaccinare până în 28.04.2021 nu vor mai fi plătiți… bine, până azi nu s-a făcut încă nici o plată, dar ce mai contează? Oricum, cârcotașii să stea liniștiți pentru că nici 30% din contracte nu sunt semnate.

Iată motivul pentru care, deși au programat, mobilizat și informat sute de mii de pacienți, unii medici de familie nu au semnat contractul cu precizarea că, marea majoritate preferă să lucreze pro-bono, cu sau fără contract semnat.

Cât despre vaccinarea în cabinete, chiar dacă muncesc în centrele de vacinare, medicii de familie ar vaccina și în cabinete, dar … nu au pe cine deoarece nu au solicitări din partea pacienților pentru administrarea vaccinurilor J&J și Astrazeneca.

Mai mult, în ultimele zile și-au făcut apariția și ”facebuciștii”-politruci de serviciu, care continuă jignirile cu privire la această breaslă. Este adevărat că în țara oportuniștilor, unde unii s-au îmbogățit prin furt și șmecherii, este desuet să apară un segment populațional de 10.500 suflete care să ceară plată corectă pentru muncă.

Este adevărat că, dacă compari plata unui serviciu (consultație) la medicul de familie de 17,5 lei brut cu cât costă o ”consultație” în privat sau în lanțurile suveică acest segment medical cam stă în ”coastele” patronilor din sănătate.

Medicii de familie tac, fac, rabdă și muncesc, așa cum știu ei mai bine, în satele noroite, în orașele subdezvoltate, în cartierele cu iz de ghenă, pe dealuri de unde nu mai cobori cu pantofii tăi că s-au rupt și-ti dă pacientul o pereche de șlapi să mergi acasă. Cu pacienții lor de peste 20 ani cu care au împărțit bucuria primului copil, al primului nepot și pe care-i respectă ca și pe proprii membrii ai familiei lor, cu pacienți prieteni sau cu pacienți cu care s-au contrat și apoi s-au împăcat din cauza acestui sistem jalnic de sănătate.

Muncesc în cabinete lor modeste pentru care încă mulți dintre ei plătesc credite la bănci ca să le dezvolte. Muncesc, de multe ori pro-bono, pentru cei minimum 30% neasigurați fără venituri și doar cu bani de pâine, pe care îi au înscriși pe listă, dar pentru care statul nu plătește nimic, precum și pentru cei peste 80% din populația țării sărăcită, furată, umilită și care nu are bani de cabinete cu fițe, nici nu stau pe Facebook să-i jignească și să-i conteste și care vin cu zecile în cabinetele lor, în fiecare zi.

În concluzie, medicii de familie sunt implicați 100% în campania de vaccinare!

Cei din media, care nu au subiecte sau dacă le au și le este lene să se informeze, ar trebui să nu uite că sunt mijloace de informare în masă, iar datoria lor este aceea de a informa corect opinia publică, iar Legea 544/2001 le stă la discreție.

3 Comentarii

  • Aceste informatii adevărate și documentate ar trebui sa fie preluate și de alte publicații. Se pare ca denigrarea medicilor de familie este la moda acum și se face in scopul de ai obliga sa accepte noi sarcini neremunerate.

  • Un capitol greu din viata oricarui medic de familie !!!

  • Medicul de familie a fost singurul care m-a consultat pe pe mine si pe bunicii mei atat in starea de urgenta, cat si in starea de alerta. In policlinici am fost refuzati. In policlinici era gol, la medicii de familie era plin.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!