”Martirii Crezului”, seminar desfășurat în zona fostului Depozit de Dinamită al Exploatării Miniere din Baia Sprie - Ziarul de Maramures

”Martirii Crezului”, seminar desfășurat în zona fostului Depozit de Dinamită al Exploatării Miniere din Baia Sprie

În zona fostului Depozit de Dinamită al Exploatării Miniere din Baia Sprie (Puțul 5) a avut loc ieri, 20 mai, seminarul Centrului de informare și documentare ”Martirii Crezului” dedicat foștilor deținuți politic din coloniile de muncă din Baia Sprie, Cavnic, Nistru și nu numai, precum și Luptătorilor din Rezistența Armată Anticomunistă, transmite administrația județeană.

La acest eveniment a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan.

Radu Trufan, vicepreședintele Consiliul Județean Maramureș: ”Trebuie să ne aducem mereu aminte de atrocitățile regimului comunist şi să onorăm memoria celor care au apărat cu viața crezul lor, dorința de libertate. Au îndurat chinuri groaznice și nimic nu li s-a părut prea mult sau prea greu. Și-au dorit să aibă dreptul de a se exprima liber, de a-și prezenta convingerile și, mai presus de toate, cei dragi ai lor să aibă o viață mai bună. ”Lagărele” de muncă din Baia Sprie, Cavnic erau binecunoscute în rândul martirilor din întreaga țară. Avem datoria de a spune realitatea tinerilor care, la rândul lor, o vor prezenta copiilor și nepoților lor. Astfel de trăiri nu trebuie să se mai repete.”

Vicepreședintele a amintit faptul că ziua de azi are o însemnătate aparte, fiind ziua de naștere a marelui om politic Corneliu Coposu, președintele PNȚCD, cel care ne-a îndemnat în permanență să privim România ca pe ”o țară pe care am luat-o cu împrumutul de la copiii noștri”. În opinia sa, cu toții trebuie să continuăm să ne clădim viața pe libertate și democrație pentru a ne bucura de dreptul liber de exprimare și de posibilitatea de a ne alege conștient drumul în viață.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!