Polițist de frontieră de la ITPF Sighet cercetat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ pentru că nu și-a declarat veniturile provenite din jocuri de noroc

ANI a fost cea care a sesizat procurorii

Din comunicatul de presă transmis în această dimineață de Agenția Națională de Integritate (ANI) a reieșit faptul că polițistul de frontieră nu ar fi declarat veniturile provenite din jocuri de noroc. Este vorba despre suma de 3.160 de lei.

”Funcționar public cu statut special (agent de poliție) în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetul Marmației-Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către F. ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal , întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 3.160 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se precizează în respectivul comunicat.

Un alt polițist de frontieră care a ajuns în vizorul autorităților este de la ITPF Oradea. ANI a constatat că există o diferență nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate.

”Funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea- Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 99.104 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către B. SORIN în perioada supusă evaluării. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către B. SORIN. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către B. SORIN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat deținerea și respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declarațiile de avere depuse în perioada supusă evaluării”, s-a arătat în nota transmisă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!