Protest AUTO în Baia Mare. Șoferii băimăreni vor ieși în stradă duminică. Aceștia cer reducerea prețului la pompă și a RCA-ului, dar și eliminarea certificatului verde

Astăzi, 27 octombrie, organizatorii au primit aviz favorabil din partea Comisiei de Circulație și a Comisiei de Adunări Publice care autorizează mitingurile, protestele stradale, auto, la nivelul municipiului Baia Mare.

În acest sens, protestul auto și perpedes va avea loc duminică, 31 octombrie, de la ora 14.00, în Piața Revoluției (platoul București) din municipiu.

La ora 15.00, mașinile încolonate și restul participanților vor porni spre Bulevardul București, Unirii, Traian, str. Gării, Bulevardul București și vor reveni în Piața Revoluției.

Organizatorii au declarat pentru ziaruldemaramures.ro faptul că participanții vor putea să aibă asupra lor, dacă doresc, steaguri, iar mașinile pot fi decorate cu pancarde sau alte tipuri de materiale pe care să treacă nemulțumirile lor.

Denis Dosa, șofer: ”Duminică organizez un protest împotriva majorării prețului RCA si a carburanților pentru că în ultimul timp prețurile au explodat, dar nimeni nu are de zis absolut nimic. Doresc ca autoritățile sa ia în calcul această manifestare și să ne protejeze în timpul derulării evenimentului stradal, pentru a protesta pașnic. L-am contactat pe Mihăiță Sână pentru a mă sprijini în organizarea acestui protest. Va așteptăm duminică 31 octombrie 2021, de la ora 14.00 pe platoul București din Baia Mare.”

Mihăiță Sână, ag. economic: Duminică vom organiza un protest împotriva majorării prețurilor la carburant și asigurarea obligatorie de tip RCA, precum și pentru eliminarea certificatului verde de la locul de muncă și nu numai. Din păcate pentru poporul român, politicienii vremurilor noastre au adus România pe locul doi în Europa la scumpirea carburanților, care după sine atrage și scumpirea produselor agricole, spre exemplu, a majorării preturilor la raft, iar acest lucru se regăsește în modificarea preturilor transporturilor de produse spre centrele comerciale, magazine și lista poate continua. Sper ca politicienii să înteleagă că poporul român nu este pe locul 2 în Europa ca și salarizare, cetățenii având salarii foarte mici, iar în urma acestor creșteri de preț la carburant noi suntem cei care vom avea de suferit.

În ceea ce privește majorarea preturilor la asigurările obligatorii RCA ce pot sa spun, o mână de oameni au profitat de cel mai mare jucător de pe piața României…au falimentat aceasta companie și acum noi, românii trebuie sa plătim aceste pierderi din buzunarele proprii. Sper ca DNA sa facă lumina și cei care au căpușat această firmă sa plătească și nu poporul. Consider că este inadmisibil ca asigurarea obligatorie sa crească de 3 sau 4 ori. Este strigător la cer deoarece cei care ne conduc asistă indiferenți cum oamenii se luptă pentru supraviețuire. Sper ca cetățenii sa conștientizeze că avem nu doar obligații ci și drepturi față de care avem datoria morală de a le apăra atât pentru noi, cât mai ales pentru copiii noștri. Păcat ca acesta tara are zăcăminte importante de țiței, dar nu beneficiază de nici o reducere la prețul din pompa. Sincer, visez la România visurilor noastre.

Proiectele de lege care includ prezentarea certificatului verde, fie la locul de muncă sau la intrarea în instituții, centre comerciale etc. duc la discriminarea populației și încălcarea Constituției României, au mai precizat organizatorii. În acest sens, protestul auto de duminică va include și această solicitare a lor de eliminare a certificatului verde.

Vom reveni cu detalii pe acest subiect.

Foto-ARHIVA

3 Comentarii

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!