Stare de alertă pe problema gunoaielor din județul Maramureș - Ziarul de Maramures

Stare de alertă pe problema gunoaielor din județul Maramureș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a solicitat prin Hotărârea nr. 31/2022 avizul Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode pentru declararea stării de alertă la nivelul județului, pe o perioadă de 30 zile. În acest sens, au fost transmise la nivel central, (Departamentul pentru Situații de Urgență) documentele aferente, a precizat președintele CJSU Maramureș, prefectul Rudolf Stauder.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a avizat prin Hotărârea nr.45/2022, declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș.

Prefectul Rudolf Stauder a mai precizat că, în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență se menționează că tratarea și depozitarea deșeurilor de la nivelul județului Maramureș vor fi asigurate, pentru o perioadă de șase luni, la operatori autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea. În acest sens, tratarea și depozitarea deșeurilor se va realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu și operatorii economici autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea.

Instituția Prefectului-Județul Maramureș va raporta lunar la Departamentul pentru Situații de Urgență stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Prefectul de Maramureș a adăugat că Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.31/2022 prevede că măsurile care vor fi întreprinse în perioada stării de alertă includ creșterea capacității de răspuns, diminuarea impactului tipurilor de risc și protejarea sănătății populației.

Contractul cu Bistrița rămâne în vigoare

Romeo Dobocan, director executiv ADI Deșeuri Maramureș spune că, deșeurile colectate din zona 1 pot fi duse în continuare și la Bistrița deoarece contractul rămâne în vigoare.

Romeo Dobocan, dir. ex. ADI deșeuri Maramureș: ”După ce va fi finalizată procedura, toți operatorii care se ocupă de partea de colectare a deșeurilor menajere vor putea să le ducă la Oradea. Contractul cu Bistrița pentru zona 1 rămâne deocamdată în vigoare în limitele stabilite în ceea ce privește depozitarea acestor deșeuri. Găsirea soluției asigură o relativă liniște pe această problemă la nivelul județului nostru.

Eforturile administrației județene, de a convige autoritățile centrale să se implice in rezolvarea acestei probleme, sunt de apreciat.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!