Traseele turistice din Borșa, Cavnic, Șuior şi Valea Vaserului supraveghete de jandarmii montani

Jandarmii montani sunt la datorie și în acest weekend atât în zona staţiunilor montane, cât și pe traseele turistice din Borșa, Cavnic, Șuior şi Valea Vaserului.

Mr. Radu Vasile, purtător de cuvânt Jandarmeria Maramureș: ”Jandarmii montani sunt prezenți în permanență în mijlocul iubitorilor de natură, iar scopul principal urmarit este siguranța acestora pe traseele montane, îndrumarea și consilierea reprezentând o modalitate concretă de prevenire a producerii unor evenimente cu impact negativ asupra vieții și sănătății persoanelor. De asemenea, menținerea ordinii și siguranței publice constituie o altă direcție importantă de acțiune pe timpul executării misiunilor în staţiunile montane.”

De precizat ar fi faptul că jandarmii montani maramureșeni acţionează zilnic pentru asigurarea unui climat optim de conviețuire socială și recomandă turiştilor să aibă în vedere următoarele:

•să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiilor climaterice locale, să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţii;
•să aibă echipament adecvat zonei de munte;
•să respecte măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;
•să folosească numai traseele marcate şi să urmească marcajele de pe traseu;
•în caz de accident să anunţe Jandarmeria Montană (apelând la numărul unic de urgenţă 112) specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Jandarmii maramureşeni reamintesc cetăţenilor că pentru orice problemă întâmpinată în zona montană să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!