VIDEO-Baia Mare: Prinși în flagrant de polițiștii locali. Camerele de supraveghere i-au dat de gol. Au confundat containerul cu groapa de gunoi a orașului

Un bărbat și o femeie au fost suprinși de camerele de supraveghere amplasate pe strada Nucului din Baia Mare în timp ce descărcau diverse obiecte pe care nu aveau voie să le depoziteze la containerul destinat deșeurilor menajere. Aceștia au abandonat diferite resturi metalice provenite din dezmembrarea unor mașini. Incidentul s-a petrecut astăzi, 18 martie 2021.

Polițiștii locali de la Biroul de Protecția Mediului au văzut ce s-a întâmplat și au solicitat de urgență sprijinul unui echipaj de la Biroul de Ordine Publică, care s-a deplasat de îndată la fața locului surprinzându-i în flagrant.

Cei doi au fost sancționați contravențional conform HCL nr. 223/2013, art. 4 pct. 21, iar ca și măsură complementară, polițiștii locali au dispus ca proprietarul deșeurilor să meargă la operatorul de salubritate pentru a-și rezolva problema. Acesta este așteptat să revină la sediul Direcției Poliția Locală Baia Mare, cu chitanța sau factura, ca să facă dovada achiziționării unui container pentru astfel de resturi metalice. Măsura a fost dată de polițiștii locali pentru a se asigura că bărbatul nu va abandona deșeurile pe domeniul public, într-o altă locație.

Facem precizarea că în astfel de situații amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Pe aceeastă cale Poliția Locală Baia Mare atrage atenția persoanelor fizice și juridice, care descarcă deșeuri provenite din activități specifice, că pot fi sancționate contravențional.

Vă reamintim faptul că prezența acestor camere la platformele de depozitare a deșeurilor menajere fac parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de primarul Cătălin Cherecheș.

Acțiunile Poliției Locale Baia Mare sunt dispuse de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Video-Foto-Primăria Municipiului Baia Mare

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!