VIDEO-Ultimul sunet de clopoțel pentru absolvenții claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare - Ziarul de Maramures

VIDEO-Ultimul sunet de clopoțel pentru absolvenții claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare

Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și-au luat astăzi rămas bun de la dascălii care i-au format și îndurmat în cei patru ani de liceu.

La festivitatea de absolvire au participat directorul executiv al Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Marius Crăciun, subprefectul județului Maramureș, Enikö-Erzsébet Krizsanovszki, viceprimarul municipiului Baia Mare, Doru Dancuș, insp. sc. Rodica Mone din partea Inspectoratului Județean Maramureș, precum și alți oficiali.

În deschiderea festivității s-a intonat imnul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, iar ulterior Marius Crăciun și-a exprimat recunoștința și aprecierea pentru rezultatele frumoase obținute la învățătură de către proaspeții absolvenți. Totodată directorul le-a mulțumit profesorilor pentru dăruirea de care au dat dovadă în pregătirea elevilor.

Viceprimarul municipiului Baia Mare, Doru Dancus a reușit să aducă zâmbete în rândul elevilor și părinților emoționați. Mesajul acestuia a fost unul de încurajare presărat cu amintiri frumoase legate de anii săi de liceu.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș le-a transmis proaspeților absolvenți un mesaj extrem de emoționant. Edilul le-a urat succes pe mai departe și i-a încurajat să revină în rândul comunității băimărene după finalizarea altor etape importante din viața acestora.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”Dragi elevi, tineri frumoși și curajoși, de astăzi absolvenți ai unei etape frumoase și importante din viață, vă aflați la începutul unei noi călătorii. Acest moment este unul încărcat de emoții, deopotrivă pentru voi, cât și pentru părinții care v-au susținut la fiecare pas, dar și pentru profesorii care au șlefuit cu atenție și pricepere cele mai importante diamante ale unei comunități: copiii. Porniți pe noul drum cu un bagaj important, în care părinții și profesorii au așezat cu grijă tot ceea ce au avut mai bun, însă de astăzi succesul se află exclusiv în mâinile voastre.

Construiți-vă viitorul având la bază anii în care ați acumulat cunoștințe și valori atent înrădăcinate de către părinții și profesorii voștri, continuând să mergeți cu încredere și curaj pe drumul uneori anevoios, însă atât de frumos care se află în fața voastră. Voi sunteți viitorul nostru, al comunității băimărene, al țării, oameni pe care ne bazăm să continue, învățând din greșelile predecesorilor, dezvoltarea și modernizarea națiunii noastre. Sunteți o generație aparte, tineri cu aspirații înalte și toate resursele pentru a deveni exact cine și ce vă doriți. Să fiți călăuziți în parcursul vostru de acum de aceiași curiozitate sănătoasă, de curajul adesea considerat nebunesc, de puritatea sufletească și dorința de a face bine pentru voi și cei din jurul vostru. Chiar dacă primiți de acum din ce în ce mai multe responsabilități, nu uitați să alegeți în viață mereu drumul care vă face cea mai mare plăcere. Acest drum nu este întotdeauna cel mai ușor, însă rețineți că atunci când crezi, simți și ai curajul de a merge tot înainte, oricât de greu este le parcurs, veți reuși. Lucrul bine făcut este rezultatul omului care nu doar că face ceea ce trebuie, ci face ce simte și investește, pe lângă cunoștințe și practică, mult suflet.

Dragi tineri, vă doresc succes și am încrederea că peste ani, când veți finaliza alte etape importante din parcursul vostru, veți putea să reveniți în sânul comunității băimărene pentru a pune umărul la dezvoltarea orașului nostru.

Stimați profesori și părinți, vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră, pentru modul în care ați înțeles să vă dedicați trup și suflet pentru acești tineri în care avem mare încredere că pot fi și sunt schimbarea de care avem cu toții atât de mare nevoie în țară și în lume.

Și inspectorul școlar Rodica Mone a adus un gând și un cuvânt bun din partea inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Mihai Pop.

Părinți, frați, surori, bunici, apropiați ai absolvenților au trait la maximum astăzi, 27 mai 2022,  aceste momente unice, extrem de frumoase.

Ultimul clopoțel a sunat! Gata! S-a terminat și acest capitol din viața voastră! Baftă pe mai departe!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!