(VIDEO)Reducerea emisiilor de carbon. Alin Bîrda, primar: ”Câștigul major al acestui proiect este reabilitarea totală a cartierului Nyres din Baia Sprie” - Ziarul de Maramures

(VIDEO)Reducerea emisiilor de carbon. Alin Bîrda, primar: ”Câștigul major al acestui proiect este reabilitarea totală a cartierului Nyres din Baia Sprie”

Administrația publică locală a finalizat proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Baia Sprie pe planul de mobilitate urbană durabilă”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 9.978.290,89 lei.

Alin Sebastian Bîrda: ”Câștigul major al acestui proiect este reabilitarea totală a cartierului Nyres și tot în cadrul lui a fost posibilă construirea în orașul nostru a pistei de ciclism moderne cu o lungime totală de 3767,60 metri liniari amplasată paralel cu drumul de legătură Baia Sprie – Baia Mare. Aceasta fiind o primă inițiativă concretizată de a construi un spațiu destinat bicicliştilor și de a încuraja sportul și folosirea mijloacelor alternative de transport cu scopul reducerii impactului poluant asupra mediului înconjurător. Pista este iluminată de o rețea stradală formată din 80 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu o capacitate de 64W. Aceste investiții nu ar fi realizabile din bugetul local, faptul că am reușit să atragem fonduri nerambursabile și că avem acum în oraș o pistă la standarde europene, e o mare realizare pentru noi. Ne pregătim pentru următoarele axe de finanțare, ele reprezintă soluția de dezvoltare a unei comunități.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!