10.427 de lei obținuți din valorificarea mașinilor abandonate pe domeniul public al municipiului Baia Mare

10.427 de lei au fost obținuți din valorificarea mașinilor abandonate pe domeniul public al municipiului Baia Mare. Începând cu 1 ianuarie 2021 și până în prezent polițiștii locali luat în evidentă un număr de 310 autovehicule abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al statului.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație au ridicat de pe domeniul public al municipiului Baia Mare un număr de 31 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, din care au fost valorificate prin predarea unei unități de colectare și valorificare a deșeurilor un număr de 12 autovehicule obținându-se suma de 10.427, iar diferența de 19 autovehicule au fost revendicate de către proprietarii sau deținătorii legali al acestora, fapt pentru care s-au întocmit un număr de 19 procese verbale de contravenție conform Legii nr. 421/2002, în valoare de 19.000 lei.

Polițiștii locali continuă acțiunea de ridicare a mașinilor abandonate către sfârșitul lunii august, însă până atunci se continuă identificarea acestora pe domeniul public.

Pe aceasta cale, Poliția Locală Baia Mare face un apel la toți cetățenii, care sunt proprietarii unor astfel de autovehicule, să procedeze la ridicarea voluntara a acestora de pe domeniul public. În caz contar, vor fi sancționați contravențional și vor avea de suportat și cheltuielile cu ridicarea, transportul, depozitarea și asigurarea pazei acestora. Suma totală pe care trebuie sa o plătească proprietarul unui astfel de autovehicul abandonat pe domeniul public este de minimum 1.000 de lei.

Direcția Poliția Locală Baia Mare:Mulțumim cetățenilor, care au transmis informații cu privire la locația mașinilor abandonate. În acest mod am reușit să dispunem măsurile necesare pentru eliberarea domeniului public. În continuare, rugăm băimărenii să ne comunice dacă au cunoștință despre autovehicule abandonate pe domeniul public la numerele de telefon 0372.702.702 // 0262.21.89.61 sau la email politia.locala@baiamare.ro  .”

Acțiunile Poliției Locale sunt dispuse de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Foto-Primăria Municipiului Baia Mare

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!