169 de camere de supraveghere urmează să fie montate în municipiul Baia Mare

169 de camere de supraveghere urmează să fie montate în municipiul Baia Mare. Proiectul inițiat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș s-a derulat prin Programul Transfrontalier România-Ucraina.

Acum, proiectul menționat, se găsește în etapa de finalizare a proiectului tehnic. Durata de execuție este de 8 luni, iar probele se vor face timp de o lună.

Din informațiile deținute, montarea camerelor de supraveghere video ar putea să înceapă din luna decembrie a anului curent.

În 13 octombrie, un alt proiect, inițiat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a primit avizul favorabil al consilierilor locali. Acest proiect se va derula prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de 1,3 milioane de euro.

Astfel, se va completa proiectul transfrontalier cu încă 300 de camere de supraveghere video.

Administrația Publică Locală a organizat și un Birou de monitorizare în parteneriat cu Poliția Municipiului Baia Mare și Poliția Locală. În acest context, infracțiunile stradale, de orice natură, vor fi comunicate organelor abilitate.

Prin implementarea celor două proiecte se urmărește scăderea ratei infracționalității și creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!