Baia Mare: Taxa de salubrizare 20 lei/persoană începând cu luna iunie 2022. Consilierii vor decide vineri, 29 iulie

Astăzi, 28 iulie, în Comisia de Buget Finanțe a fost supus dezbaterii un proiect de hotărâre prin care se cerea majorarea taxei de salubrizare la 20 de lei/persoană. Proiectul a primit aviz nefavorabil.

ÎN VIDEO SEDINTA

În urma unor discuții avute atât cu reprezentanții ADI Deșeuri Maramureș, cât și cu o parte din consilierii locali, majorarea solicitată nu este fundamentată.

Proiectul prin care se solicită avizul consilierilor locali de majorare a taxei este inițiat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș (foto).

În opinia consilierului local Bogdănel Gavra, băimărenii nu ar trebui să plătească pentru greșelile administrației publice locale. Vă redăm integral, poziția alesului local:

Devenită o practică curentă, introducerea proiectelor de hotărâre pe ordinea de zi suplimentară a ședințele Consiliului local Baia Mare nu este ilegală, dar poate fi considerată imorală, atâta timp cat membrii comisiilor de specialitate ale CL Baia Mare sunt chemați să se pronunțe și să emită un aviz, în chiar ziua când are loc discutarea proiectului în plenul Consiliului Local. Nu m-am sustras niciodată de la a-mi exercita atribuțiile de consilier, inclusiv prin vot, dar referitor la modificarea unor taxe, în special a taxei speciale pentru salubritate, am următoarele obiecții:

➡️Nu este corect să votez o rectificare bugetară atăta timp cât proiectele decise de băimăreni în cadrul capitolului ”bugetare participativă” nu sunt nici măcar începute deși a fost aprobată finanțarea lor.

➡️Nu voi vota majorarea la 20 lei a taxei speciale pentru salubrizare din cauza unui partener de proiect, respectiv Consiliul Județean Maramureș, care nu a finalizat proiectul SMID iar în absența unui spațiu de depozitare conform este obligat să transporte deșeurile băimărenilor în alte locații din țară, cu costuri suplimentare pe care vrea să le suporte concetățenii mei.

➡️Nu pot accepta nici starea de fapt existentă, potrivit căreia salubrizarea stradală realizată în regim propriu de Municipiul Baia Mare, costă mai mult decât dublu față de cel contractat și asumat de operatorul Drusal SA.

Afirm toate acestea conștient că se dorește a se recurge la buzunarele băimărenilor, într-un context economic și social în care viața de zi cu zi devine tot mai dificilă, veniturile au scăzut iar puterea de cumpărare a fost diminuată de inflație.

Consilierii locali trebuie să reprezinte interesul băimărenilor, iar administrația publică trebuie să gestioneze bugetul municipiului, în beneficiul…și nu în detrimentul comunității.

Vineri, 29 iulie, are loc sedința Consiliului Local Baia Mare care va fi transmisă online. Recomandăm băimărenilor să o urmărească deoarece pe borderoul ședinței sunt multe proiecte de hotărâre care merită a fi urmărite. Cât despre corectitudinea conducerii Primăriei Baia Mare față de cetățenii săi, ne abținem…deocamdată…

DE CE, 20 DE LEI/persoana? Când ADI Deșeuri Maramureș spune că nu mai mult de 13 lei/persoana?

Concluzia o trageți singuri!

FOTO SUS-ARHIVA; FOTO JOS-BOGDANEL GAVRA

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!